Utorak, 17 svibnja, 2022

Željka Cvijanović: Apsolutno odbacujem sankcije, one su poruka građanima a ne meni

Nemojte propustiti

Cvijanovićeva je ustvrdila da su sankcije njoj poruka građanima RS, te je naglasila da je ovo pokušaj Vlade Britanije da zaštiti zakon koji je donio njihov državljanin kao visoki predstavnik

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, rekla je da apsolutno odbacuje sve što je navedeno kao obrazloženje za sankcije koje joj je uvela Velika Britanija.

Ona je istakla da su ove sankcije uvedene zato što je odbila pritiske na nju da vrati zakon o državnoj imovini koji je trebalo da potpiše. Prema njenim riječima, zakon je trebalo da bude vraćen u parlament, kako bi ista većina taj zakon onda stavila van snage.

“Ja promovišem demokratske standarde a u demokratskim instititucijama su parlamenti koje su izabrali građani ti koji su nadležni da donose zakone. A vjerodostojnost ili ustavnost tih zakona je na redu da se ispituje pred nekim drugim mjestima i institucijama a ne da to rade predstavnici stranih vlada”, rekla je ona.

Cvijanovićeva je ustvrdila da su sankcije njoj poruka građanima RS, te je naglasila da je ovo pokušaj Vlade Britanije da zaštiti zakon koji je donio njihov državljanin kao visoki predstavnik Pedi Ešdaun.

Naglasila je da RS samo štiti svoje pravo i ustavnu poziciju i da nema namjeru da čini bilo šta nezakonito. Takođe je odbila ono što piše u obrazloženju da je radila u službi ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Finska ostala bez ruske struje, cijena gasa u Europi skočila

Otkako je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u februaru, u Finskoj je porasla podrška naroda za ulazak u NATO. Ruska...

Možda vas zanima i ovo