Subota, 1 listopada, 2022

Željka Cvijanović otkriva: „Rukovodstvo Republike Srpske ne odustaje, uprkos konstantnim opstrukcijama iz Sarajeva…“

Nemojte propustiti

Cvijanović je ukazala i na niz drugih projekata važnih za lokalne zajednice Republike Srpske, te istakla da je kroz tu saradnju napravljen i kalendar važnih datuma iz prošlosti koje RS i Srbija zajedno obilježavaju.

Predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović izjavila je da je saradnja Republike Srpske sa Srbijom odlična, da se odvija na svim poljima i da postoji jako visok stepen uzajamnog razumijevanja i osjećaja pripadnosti.

Postoji i niz dobrih primjera konkretne saradnje koja se dešava na ekonomskom planu putem strateških projekata – rekla je predsjednica RS-a, navodeći kao primjer izgradnju aerodroma u Trebinju, auto-puta Banjaluka – Doboj, u dijelu koji je ostao neizgrađen, i hidroelektranu “Buk Bijela”.

Ona je ukazala i na niz drugih projekata važnih za lokalne zajednice Republike Srpske, te istakla da je kroz tu saradnju napravljen i kalendar važnih datuma iz prošlosti koje RS i Srbija zajedno obilježavaju.

– To su sve primjeri koji ukazuju da postoji pažnja, da Srbija jeste oslonac, da postoji briga za Republiku Srpsku, ali isto tako i kod nas apsolutno briga za sve ono što jesu tereti koji su nametnuti Srbiji da i mi to razumijemo i da budemo podrška svugdje gdje je to moguće i pokazati – rekla je Cvijanović.

Ona je dodala da je realizacija svih projekata rezultat privrženosti Republike Srpske i Srbije.

Cvijanović je kazala da „rukovodstvo Republike Srpske ni u takvim okolnostima ne odustaje od projekata uprkos konstantnim opstrukcijama iz Sarajeva gdje, kako je rekla, nema sagovornika za bilo kakav strateški projekat već samo ljude koji žele da umanje dotok novca i realizaciju investicija Srpskoj“.

Cvijanovićka je emisiji Svjedočenje na RTRS-u kazala da je ponosna zbog „napretka koji je RS ostvarila za svojih 30 godina – izgradnje auto-puteva, škola, fakulteta, zdravstvenih kapaciteta i energetskih projekata i stasala do toga da je danas moderna, demokratska Republika“.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo