Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Željka Cvijanović reagovala na Bidenovo pismo

Autor:Srna

Nemojte propustiti

“U prethodnom periodu pokušali smo to da iskomuniciramo prema stranim zemljama, a budući da nije uspjelo, dodatno nas obavezuje da nastavimo da o tome obavještavamo naše partnere izvan BiH”

U Kabinetu predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović je rečeno da se raduju nastavku saradnje sa SAD i vjeruju da ona može biti bolja i intenzivnija.

Na pitanje Srne da prokomentarišu pismo američkog predsjednika Joe Bidena članovima Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, Denisu Bećiroviću i Željku Komšiću u kojem je uputio”najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti – 25. novembra, iz Kabineta su naglasili da su dužni da napomenu da BiH nema zakon o praznicima, te da 25. novembar, koji se u Federaciji BiH obilježava kao tzv. “Dan državnosti BiH”, nije praznik u cijeloj BiH.

“U prethodnom periodu pokušali smo to da iskomuniciramo prema stranim zemljama, a budući da nije uspjelo, dodatno nas obavezuje da nastavimo da o tome obavještavamo naše partnere izvan BiH”, rekli su u Kabinetu predsjedavajuće i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Oni su izrazili uvjerenje da će u budućnosti dodatno unaprijediti odnose, kao i nivo razumijevanja sa SAD, u interesu BiH i SAD, i uz doprinos svih nivoa vlasti u BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK će najvjerovatnije prihvatiti sporni listić: Dodikov četvrti delegat, ipak, ide na žrijebanje?

Zbog ovoga je upitan mandat SNSD-ove Snježane Novaković-Bursać koja je, prilikom prošlosedmičnog glasanja u NSRS dobila dvanaest glasova. Centralna izborna...

Možda vas zanima i ovo