Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021

Željko Komšić direktno u metu: ‘Milanović je jedan nadobudni, egocentrični napuhanko’

Nemojte propustiti

Stiglo upozorenje: “Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći”

"Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći", kazao je...

Sjećate li se “kioska od 253.000 KM”? Evo koliko ustvari košta: Muzur objavio nalaz vještaka, vrijednost čak 10 puta manja!

Predsjednik turističke zajednice KS Nermin Muzur podsjetio je na ovaj slučaj i objavio nalaz vještaka građevinske struke kao dokaz...

Ostvaruju se najcrnji snovi Dragana Čovića: Domovinski pokret Miroslava Škore osnovao stranku u BiH, žele biti prva opcija Hrvatima, čeka se Diana Zelenika

Sjedište novoosnovane stranke je u Livnu, a time su, kaže Slavko Andačić, željeli poslati znakovitu poruku, jer je taj...

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić objavio novu prognozu vremena koja se mnogima neće dopasti: Zima se ponovo vraća

Meteorolog Face TV Nedim Sladić navodi da večeras dolazi do produbljivanja visinske doline nad Đenovskim zaljevom s kojim će...

Posljednjom izjavom, kojom se pokušava nametnuti kao glavni i dežurni ‘higijeničar’ ovog dijela Balkana, zaslužio je da mu se direktno odgovori – kazao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Nemam niti želju niti namjeru da ulazim u bilo kakvu ozbiljnu raspravu sa predsjednikom Republike Hrvatske, jer je takva rasprava, jednostavno, nemoguća i za nju vam je potrebana psihički stabilna osoba bez obzira na to kakvi su joj argumenti i da li slažete ili ne”, naveo je Željko Komšić za N1 u reakciji nakon izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o Bosni i Hercegovini da je “građanska država daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem”.

“Ali sam dužan da reagujem, prije svega vodeći računa o pozicijama na kojima se nalazimo i Milanović i ja. Svjedoci smo niza uvredljivih, nadobudnih, na granici dobrog ukusa, lažljivih, nediplomatskih, itd. izjava koje je Milanović dao vezano za BiH od trenutka kada je postao predsjednikom Hrvatske. Međutim, posljednjom izjavom, kojom se pokušava nametnuti kao glavni i dežurni ‘higijeničar’ ovog dijela Balkana, zaslužio je da mu se direktno odgovori.”, kazao je Komšić, pa dodao:

“Navodni miomirisi kulture i europeizma kojim se ponosi Milanović i zbog kojih smatra da ima pravo svima dijeliti lekcije, zapravo jesu smrad truleži šovinizma i fašizma koji se nalazi u njemu i iz njega progovara. I nema tog sapuna, a ni parfema koji mogu saprati i prikriti takav smrad. Jasno je svima koji ga znaju da je Milanović jedan nadobudni, egocentrični napuhanko, ali je poprilična novost da je sklon ubermenschovskom fašizmu. Nažalost, predsjednik je susjedne države!”, dodao je Komšić za N1.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Poznat “cjenovnik” seksualnih usluga u banjalučkom hotelu

Portparolka PU Banja Luka Danijela Mučibabić rekla je da je ova akcija bila usmjerena na borbu protiv droge i...

Možda vas zanima i ovo