Željko Komšić na HRT-u: Stalno preko naše tarabe virite, nepristojno je…

“Mi nikad nismo bili jarani, ne znam šta on misli pod tim. Neću više govoriti o njemu, bilo bi nepristojno da kažem šta stvarno mislim”, dodao je.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pojasnio je svoju izjavu da se Zagreb nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, pa ni o Izbornom zakonu.

“Je l’ vama ovdje u Hrvatskoj dosadilo da se petljate u naše poslove”, rekao je Komšić gostujući u emisiji “Nedjeljom u 2” na HRT-u.

Upravo se čita:  Elmedin Konaković odgovorio Miloradu Dodiku

“Smatrate li da je to možda loše, nepristojno, nediplomatski? Stalno preko naše ograde, naše tarabe, našeg plota virite i govorite šta će biti. To nije u redu”, dodao je.

Istaknuo je da se Hrvatska našla u sličnoj situaciji kad je Orban rekao da je Hrvatska Mađarskoj oduzela more.

“Ko s đavolom tikve sadi, uvijek mu se od glavu razbijaju”, kaže.

Upravo se čita:  Delegacija Vlade FBiH s predstavnicima Svjetske banke

“Niko ne misli da BiH može opstati bez ijednog naroda, ali pustite nas da sami rješavamo. Hrvati nisu ugroženi, to što nisu HDZ-ovi Hrvati to je njihova stvar”, rekao je Komšić.

Rekao je da dugo poznaje Milanovića.

“Mi nikad nismo bili jarani, ne znam šta on misli pod tim. Neću više govoriti o njemu, bilo bi nepristojno da kažem šta stvarno mislim”, dodao je.

Upravo se čita:  Helez: Ne mogu da shvatim da neko ide u džamiju, a da je opterećen krađom i korupcijom

Smatra da Milanović koristi BiH za obračun s Plenkovićem.

“Plenković jako dobro stoji u Bruxellesu, on može pokrenuti Bruxelles, a za nas u BiH više štete ima ono što radi Plenković i HDZ nego što izjavljuje Milanović. Plenković radi, ovaj priča”, rekao je Komšić.

Kazao je i da ne može dobiti hrvatski pasoš.

“Nisu mi je dali jer nisam dokazao da sam Hrvat”, rekao je.