Subota, 2 srpnja, 2022

Željko Komšić na HRT-u: Stalno preko naše tarabe virite, nepristojno je…

Nemojte propustiti

“Mi nikad nismo bili jarani, ne znam šta on misli pod tim. Neću više govoriti o njemu, bilo bi nepristojno da kažem šta stvarno mislim”, dodao je.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pojasnio je svoju izjavu da se Zagreb nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, pa ni o Izbornom zakonu.

“Je l’ vama ovdje u Hrvatskoj dosadilo da se petljate u naše poslove”, rekao je Komšić gostujući u emisiji “Nedjeljom u 2” na HRT-u.

“Smatrate li da je to možda loše, nepristojno, nediplomatski? Stalno preko naše ograde, naše tarabe, našeg plota virite i govorite šta će biti. To nije u redu”, dodao je.

Istaknuo je da se Hrvatska našla u sličnoj situaciji kad je Orban rekao da je Hrvatska Mađarskoj oduzela more.

“Ko s đavolom tikve sadi, uvijek mu se od glavu razbijaju”, kaže.

“Niko ne misli da BiH može opstati bez ijednog naroda, ali pustite nas da sami rješavamo. Hrvati nisu ugroženi, to što nisu HDZ-ovi Hrvati to je njihova stvar”, rekao je Komšić.

Rekao je da dugo poznaje Milanovića.

“Mi nikad nismo bili jarani, ne znam šta on misli pod tim. Neću više govoriti o njemu, bilo bi nepristojno da kažem šta stvarno mislim”, dodao je.

Smatra da Milanović koristi BiH za obračun s Plenkovićem.

“Plenković jako dobro stoji u Bruxellesu, on može pokrenuti Bruxelles, a za nas u BiH više štete ima ono što radi Plenković i HDZ nego što izjavljuje Milanović. Plenković radi, ovaj priča”, rekao je Komšić.

Kazao je i da ne može dobiti hrvatski pasoš.

“Nisu mi je dali jer nisam dokazao da sam Hrvat”, rekao je.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Preminula urednica BN TV-a Suzana Rađen – Todorić

Bila je dopisnik mnogih regionalnih medija i dobitnik je brojnih priznanja i odlikovanja. Dugogodišnja urednica BN TV Suzana Rađen-Todorić preminula...

Možda vas zanima i ovo