Utorak, 22 lipnja, 2021

Željko Komšić nikad direktniji: “BiH ide u NATO 100 posto! To znaju i Vučić i Dodik”

Nemojte propustiti

Željko Komšić je kazao da neće biti predsjednik novoformirane stranke te da ta stranka nikako neće biti privjesak SDA.

Lider DF-a i član Predsjedništva BiH Željko Komšić gostovao je u Centralnom dnevniku Face TV-a i u razgovoru s urednikom Senadom Hadžifejzovićem komentirao niz aktuelnih tema.

Komšić je govorio o vojnoj vježbi na Manjači kazavši da nije riječ o virtuelnoj, online vježbi, kako je to ocijenio Milorad Dodik, nego o simulaciju stvarne borbene vježbe, koja uključuje i gađanje bojevom municijom. Komšić je kazao da su za održavanje vojne vježbe na Manjači glasala sva tri člana Predsjedništva BiH i da se Milorad Dodik nije bunio niti je imao ikakvih ozbiljnijih primjedbi.

Govoreći o predstojećem ujedinjenu nekoliko stranaka građanske orijentacije i formiranju novog političkog subjekta, Komšić je kazao da neće biti predsjednik novoformirane stranke te da ta stranka nikako neće biti privjesak SDA.

Na pitanje hoće li Hadžikadić biti predsjednik te nove stranke, Komšić je kazao da sumnja, jer se Hadžikadić nedovoljno razumije u bh. politiku.

Komšić je govorio i o zakulisnom savezu HDZ-a i SBB-a, što je došlo do izražaja i kod rasprave o načinu odlučivanja Interresorne radne grupe o promjenama izbornog zakonodavstva kada su upravo SBB i HDZ nastupili s usaglašenim stavom o nužnosti etničkog glasanja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo