Petak, 18 lipnja, 2021

Željko Komšić oštro reagovao: Karadžiću je Velika Britanija ugodna za boravak, trebalo ga je poslati u Sjevernu Koreju

Nemojte propustiti

– Moj stav je recimo da je Karadžiću Velika Britanija previše ugodna za boravak, i da ga je trebalo poslati u Sjevernu Koreju.

Željko Komšić oštro je reagovao na potez njegovog kolege iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika koji je pisao predsjedniku Međunarodnog rezidualnog mehanizama za kaznene sudove Carmelu Agiusu požalivši se što će ratni zločinac Radovan Karadžić kaznu služiti u Velikoj Britaniji.

– Ne želim ulaziti u to hoće li Milorad privatno pisati sudijama suda koji inače već godinama ne priznaje, i javno se stavljati na stranu ratnog zločinca. Čak mi je možda i drago da to radi. Ako ima neko u svijetu da ne zna kakav je, da sazna kroz ovakva pisma.

Međutim, zloupotrijebio je instituciju Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a to je nedopustivo, jer ovo nije stav Predsjedništva i države Bosne i Hercegovine. Moj stav je recimo da je Karadžiću Velika Britanija previše ugodna za boravak, i da ga je trebalo poslati u Sjevernu Koreju.

Da je to pismo lažno potpisano i predstavljeno će biti svi obaviješteni, a on neka brani krvnike i zločince, i potpisuje se kao Milorad – napisao je Komšić na Facebooku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo