Petak, 24 rujna, 2021

Željko Komšić otkrio zašto se smijao Miloradu Dodiku

Nemojte propustiti

Kao potvrdu svojih riječi Komšić je naveo kako je Dodik pozvao strance da se uključe u navodni dijalog oko promjene dejtonskog uređenja Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je u utorak da je njegov kolega Milorad Dodik na posljednjem sastanku tražio pomoć samo od turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Komšić je otkrio razlog zašto se smijao dok je Dodik govorio u zgradi Predsjedništva.

“Dodik je na posljednjem sastanku tražio pomoć i to jedino od predsjednika Turske, u smislu da se uključi i posreduje u unutarnjim pitanjima BiH, a onda je nakon sastanka, na samoj pres konferenciji pokušao da u to uvrsti i Srbiju, što naravno, nije ni pominjao na sastanku. Zato sam se i smijao”, pojanio je Željko Komšić.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine jučer je zaključio kako je “besmislena galama” o strancima Milorada Dodika. A kao potvrdu svojih riječi Komšić je naveo kako je Dodik pozvao strance da se uključe u navodni dijalog oko promjene dejtonskog uređenja Bosne i Hercegovine.

Foto: Screenshot

Željko Komšić je dodao kako se ne može drugačije tumačiti Dodikov poziv Srbiji, Hrvatskoj i Turskoj da se angažiraju u tome smislu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo