Petak, 24 rujna, 2021

Željko Komšić: SNSD i HDZ su se obavezali na odbacivanje konstitutivnosti! Čemu sad kukanje

Nemojte propustiti

Željko Komšić navodi da su i SNSD i HDZ se obavezali na odbacivanje konstitutivnosti, prihvatanjem 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije

Osim neutemeljenih optužbi i pokušaja uvreda, nismo mogli čuti nijedan kontrargument koji bi se ticao nedopustivosti odbacivanja koncepta konstitutivnosti naroda, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Međutim, gospoda iz SNSD-a i HDZ-a znaju da nismo mi izmislili potrebu odustajanja od koncepta konstitutivnosti, nego to piše u presudama Evropskog suda za ljudska prava. Prema tome, oni su u sukobu sa sudom u Strazburu, a ne sa mnom ili sa onima koji dijele moje mišljenje”, dodao je.

Komšić navodi da su i SNSD i HDZ se obavezali na odbacivanje konstitutivnosti, prihvatanjem 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, gdje jasno stoji da se moraju implementirati presude u kojima se nalaže odbacivanje konstitutivnosti.

“Zato i tvrdim da je to međunarodna obaveza. Dakle, gospodo iz SNSD-a i HDZ-a, sami ste to potpisali. Čemu sad kukanje”, istakao je Željko Komšić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo