Utorak, 31 siječnja, 2023

Željko Samardžić: “Svratim često u Sarajevo na najbolji burek na svijetu”

Nemojte propustiti

Željko Samardžić je zahvaljujući svojoj harizmi, glasu i pjesmama stekao veliku slavu širom regiona i zadobio mnogobrojna ženska srca.

zeljko-samardzicSvoju karijeru je započeo prije nešto više od dvije i po decenije, a danas važi za jednog od najpoštovanijih muzičara. On već nekoliko godina zaredom puni beogradsku arenu, a primio je i brojne nagrade koje dodatno potvrđuju kvalitet njegovih pjesama i popularnost među širom publikom.

Nedavno, Željko je posjetio Banjaluku kako bi primio još jedan Oskar popularnosti, a svojoj publici se zahvalio novom pjesmom “Zaustavite januar”. Prilikom dodijele ove nagrade kazao je da mu ona mnogo znači, ali i da je vrijeme da se slava prepusti mlađim muzičarima.

“Oskar je od posebnog značaja za mlađe muzičare, mi stariji se trebamo polako povući i dati mlađima prednost. Mislim da kući imam pedesetak Oskara. Nisam ih brojao. Imam jednu prostoriju u kojoj čuvam nagrade, a one mi važe kao uspomene na neko lijepo vrijeme. Imam nagrada još iz 90tih godina kada sam zapravo i počeo sa svojom uspješnom karijerom”, kazao je Samaradžić.

Željko je u Banjaluci najavio i koncert koji bi se trebao održati na ljeto, a na kojem će zapjevati pjesme sa nadolazećeg albuma. On nam je priznao da je veoma zadovoljan novim numerama.

“Prezadovoljan sam, jedini mi je problem što sam snimio oko 23 pjesme, sada moram da se odlučim da li da izdam dupli album, ili da sada izdam pola, a na jesen drugu polovinu. Standarno moji autori su bili vrlo inspirativni, njih ima dosta i oni su zaista zaslužni za moju karijeru. U principu tim koji dobro igra ne treba mijenjati”, priznao je Samardžić.

Njegova posjeta gradu na Vrbasu probudila je u njemu nostalgiju za prošlim vremenima.

“Nostalgije uvijek ima, svakim danom sve više. Svratim često u Sarajevo na najbolji burek na svijetu. Odem u Mostar kod moje rodbine i prijatelja. Sav taj prostor bivše Jugoslavije za mene je značio mnogo i toliko mi je tužno sve ovo što se izdešavalo. Ja sam rođen u jednoj predivnoj zemlji koje nažalost više nema, ali sve moje ljubavi i jaka prijateljstva do dan danas traju i nikada neće umrijeti. Vaspitan sam tako da za mene riječ mržnja ne postoji, a ljubav je zaista sveta riječ”, objasnio je Samardžić.

Trenutno, osim rada na novom albumu, Samardžić svoje vrijeme provodi sa porodicom, a kaže da su i unučići pokazali interes prema muzici.

“Luka i Aleksa lijepo pjevaju, a vidim da se i Nina probudila, kada vidi djeda na televiziji reaguje i ima sluha. Ja imam tri ćerke, a jedna ima nekih pretenzija ka pjevanju, talentovana je i više voli da je multimedijalna ličnost, a studira i fotografiju. Nikada ne bih volio da se profesionalno bavi pjevanjem, da ide da gostuje, ali bih volio da se bavi muzikom iz ljubavi, jer je to najljepša stvar na svijetu”, dodao je Samaradžić.

On je takođe naglasio da je posao muzičara veoma naporan, ali da ga je sudbina odvela tim putem, te da mu je danas muzika život.

“Ja, kada vozim i kada hodam, uvijek pjevam. Jednostvano mi je muzika sve na svijetu. Donijela mi je dosta radosti. Pjesma je tu da mi bude pri ruci kada sam tužan i radostan, u svim prilikama. Pokušavam sva ta osjećanja da prenesem na one koji vole to što ja radim”.

(Nezavisen novine)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo