Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Žena iz BiH krila dva kilograma zlata ispod pazuha, “pao” i vozač autobusa

Preporučeno

Priliku za kupovinu u Istanbulu nije propustio ni jedan od vozača koji je neprijavljenu robu smjestio u nekoliko tvorničkih šupljina u vozilu.

Carinici su u saradnji s policijom na graničnom prijelazu Gradina u Srbiji spriječili pokušaj krijumčarenja 2 kilograma zlatnog nakita te satova, parfema, garderobe i preparata za potenciju pronađenih tokom kontrole autobusa bh. registracijskih oznaka.

Neprijavljena roba, čija je vrijednost procijenjena na 70.000 eura, otkrivena je kada je na ulaz prijelaza Gradina tijekom večeri pristigao turistički autobus bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, saopćeno je iz Uprave carine Republike Srbije.

Navodi se kako su se autobusom iz Istanbula prema Sarajevu vraćala 56 putnika te dva vozača.

Upravo se čita:  Poznati lijek se povlači sa tržišta u Hrvatskoj: Mnogo se prodaje i u Bosni i Hercegovini

“Putnici i vozači kazali su kako sa sobom ne nose ništa osim ličnog prtljaga, ali prilikom pregleda carinici su u prvoj torbi zatekli pregršt nove garderobe koja nije bila prijavljena, zbog čega je 40-godišnja bosanskohercegovačka vlasnica prtljaga pozvana na detaljan pregled”, stoji u saopćenju.

Pretresom je utvrđeno da ispod pazuha krije vrećicu punu zlatnog nakita kojeg također nije prijavila.

“Riječ je o ukupnoj težini od 1967 grama zlatnog nakita čija je vrijednost procijenjena na iznos od preko 59.000 eura. Među otkrivenim nakitom najbrojnije su bile naušnice (446 pari) i prstenje (320 komada) te narukvice, lančići, privjesci, kao i četiri kompleta”, istaknuto je.

Upravo se čita:  Policija zaustavila vlasnika lokalne kafane, evo šta su mu pronašli ispod poklopca motora

Autobus je potom izdvojen za detaljan pregled kako bi se utvrdilo prenose li i ostali putnici neprijavljenu robu.

Dalje je otkriveno da se u prtljažniku autobusa nalaze i četiri putne torbe u vlasništvu putnice koja je pokušala prenijeti neprijavljen nakit.

U torbama se nalazila nova garderoba (jakne, trenerke, dukserice, majice) čija je vrijednost procijenjena na 3.800 eura.

Priliku za kupovinu u Istanbulu nije propustio ni jedan od vozača koji je neprijavljenu robu smjestio u nekoliko tvorničkih šupljina u vozilu.

Upravo se čita:  Majka otkrila šta se dešava na dan Vanjina (14) nestanka: ‘Kamere pokazuju da je skrenula s uobičajene rute’

U ventilacijskom sistemu autobusa skriveno je bilo 311 satova, dok je u toaletu i ispod sjedišta nađeno preko 100 parfema.

U šupljinama stepeništa nalazilo se i 13 kutija preparata za potenciju “Macun”. Riječ je o gotovo 2.000 kesica oralnog gela i 15 teglica po 240 grama spomenutog sredstva.

Protiv navedene putnice i jednog od vozača pokrenut je prekršajni postupak, a neprijavljena roba čija je ukupna vrijednost oko 70.000 eura zaplijenjena je do njegovog okončanja, kaže se u saopćenju.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo