Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Žena se danas mora ponašati kao dama, izgledati kao djevojčica, a raditi kao konj

Nemojte propustiti

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u srijedu u Vatikanu u govoru o položaju žena u današnjem društvu i politici da se žena danas mora “ponašati kao dama, izgledati kao djevojčica a raditi kao konj”. Grabar-Kitarović, koju bi u četvrtak u audijenciju trebao primiti papa Franjo, kazala je u predavanju na Antonianumu da je u današnjem svijetu teško biti žena čak i ako si na visokom položaju.

“Danas je teško biti žena – trebaš se ponašati kao dama, izgledati kao djevojčica a raditi kao konj”, rekla je Grabar-Kitarović u predavanju na temu “Žena u politici, izazovi u globaliziranom svijetu”, prenosi Hina.

Ona je podsjetila da je i sama “prva izabrana hrvatska predsjednica”, te da je bila i “prva ministrica vanjskih poslova, prva veleposlanica u SAD-u, a onda i prva žena na visokom položaju u NATO-u”.

Osvrnula se i na težak položaj žena u nekim zemljama poput Afganistana, te ustvrdila da su i intelektualci puni predrasuda.

“Postoje mjesta gdje život žene vrijedi manje od života krave ili koze … Puno predrasuda vidim i kod liberala i kod onih koji se nazivaju progresivnim i intelektualnim. Ne mogu izbrojiti koliko su me puta u prošloj kampanji pitali može li žena pobijediti i biti izabrana i može li obavljati dužnost predsjednice”, rekla je Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović u četvrtak bi trebala razgovarati s papom Franjom na audijenciji u Papinskoj kući, a nakon toga bi se trebala sastati s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom.

Kako se očekuje, hrvatska predsjednica trebala bi pozvati papu Franju u posjet Hrvatskoj.

Prvi posjet Grabar-Kitarović Vatikanu označit će nastavak dobrih odnosa između dviju zemalja, a bit će i prilika za razmjenu mišljenja o stanju u Hrvatskoj i regiji, te o međunarodnim pitanjima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo