Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Žena u BiH dobila penziju u iznosu od tri marke!

Nemojte propustiti

Penzija od tri kovertibilne marke zvuči prosto nevjerovatno. Ovo se, ipak, desilo u Tešnju, a objavu prenosimo u cijelosti.

“Draga uvažena gospodo evropskog Tešnja i evropske Bosne i Hercegovine ovo je penzija od moje MAJKE koja svaki put kad joj donese poštar istu oplače.

Zašto državo? Zašto Tešnju? Pitam, zašto radite ovakve stvari?

Molim vas ovim putem da i ovaj jad od penzije ukinete da je ne posjeća na krv mog babe u odbrani jedne nam jedine BOSNE i Hercegovine hvala”, objavljeno je na ovoj stranici.

Draga uvažena gospodo evropskog Tešnja i evropske Bosne i Hercegovine ovo je penzija od moje MAJKE koja svaki put kad…

Posted by Jelah.info on Friday, 5 March 2021

Šta kaže zakon o PIO-u?

Niko od rezidenata FBiH, prema novom, ali i prema starom zakonu ne može imati penziju manju od iznosa 326 KM, bez obzira na visinu plaće ili broj godina radnog staža. Naravno, pod uslovom da ispunjava osnovne uslove za odlazak u penziju, a to je 65 godina života i 15 godina staža osiguranja, objašnjeno je na stranici Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Također u zakonu stoji da niko od rezidenata FBiH koji ostvari 40 godina staža osiguranja ne može imati penziju manju od 434 KM.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo