Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Žena “umrla” pa rodila, srce joj nakon poroda počelo kucati

Nemojte propustiti

Profesorica u srednjoj školi u Teksasu, Erica Nigrelli (32) bila je u 36-oj sedmici trudnoće kada se na hodniku u školi srušila te joj je prestalo kucati srce.

nigrelli_0-300x225Njene kolege odmah su pozvali hitnu pomoć te su u školi pokušali defibrilatorom “pokrenuti” njeno srce, ali nisu uspjeli, javlja Daily Mail.

Ženu su prevezli u bolnicu, gdje su je liječnici porodili carskim rezom. Tijekom poroda srce joj još nije kucalo. Liječnici su izvijestili da je Erica bila klinički mrtva, a nakon poroda je “oživjela”.

Erica je rodila zdravu kćer Elenu, a liječnici su izvijestili kako je beba u stabilnom zdravstvenom stanju. Tri mjeseca nakon rođenja beba je teška četiri kilograma, a uskoro bi je trebali skinuti s aparata za kisik. Nakon poroda su Erica i njena kćer nekoliko sedmica bile na intenzivnoj njezi, a ženi su dijagnosticirali genetsku bolest srčanog mišića.

Izvor: 24sata.info

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik pred put u Ljubljanu kuhao ručak za porodicu

- Pred put u Ljubljanu nedjeljni ručak sprema za porodicu - napisala je Gorica. Gorica Dodik, kćerka predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne...

Možda vas zanima i ovo