Subota, 24 rujna, 2022

Žene SDA stale u odbranu mendžmenta KCUS-a

Nemojte propustiti

Žene SDA najoštrije osuđuju “medijske manipulacije i nasrtaje na zdravstvene radnike uposlene u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), koji već više od godinu dana ulažu ogromne napore da pruže pomoć pacijentima oboljelim od koronavirusa”.

Kako su rekle u svom saopćenju, objavljivanjem i predstavljanjem “anonimnog pisma kao vjerodostojnog dokumenta” ne vrši se samo pritisak na direktoricu, menadžment i sve uposlenike KCUS-a već i na hiljade građana koji svakodnevno koriste usluge te zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini.

“Ugrožavanje povjerenja građana u zdravstveni sistem zbog političkih interesa i to u jeku trećeg talasa pandemije neodgovorno je prije svega prema tim građanima, a zatim i prema zdravstvenim radnicima koji su već mjesecima na prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa. S obzirom na aktere, metode i kanale kojim se od nepotpisanog dokumenta nastoji kreirati afera i više je nego jasno da se radi o politički motivisanoj kampanji”, stoji u objavi.

Navode da zvanični podaci ukazuju na činjenicu da je smrtnost od zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo među najmanjima u Bosni i Hercegovini, a upravo se na KCUS-u pruža pomoć onim najtežim pacijentima, što kažu da dovoljno govori o rezultatima rada uposlenika te ustanove i njenog menadžmenta.

“Dok sve države svijeta nastoje jedinstveno djelovati u pokušaju suzbijanja širenja pandemije i spašavanja ljudskih života, u Kantonu Sarajevo se ova pošast nastoji iskoristiti za skupljanje političkih poena i nanošenje štete oponentima. Pokušaji da vrijedni i požrtvovani zdravstveni radnici budu kolateralna šteta nemoralnih političkih obračuna su neprihvatljivi”, prenosi Hayat.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mladi neće za volan, Evropi fali 400.000 vozača

Prema studiji konsultantske firme Transport Intelidžens, procenjuje se da Evropi nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne potrebe,...

Možda vas zanima i ovo