Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Ženi iz BiH odšteta od 11.500 KM za greškom izvađeni jajnik

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Osim krivičnog, pacijentkinja je pokrenula i parnični postupak za naknadu nematerijalne štete vrijedan 45.000 KM

Osnovni sud u Prijedoru naložio je hirurgu Marinku Lovri iz Banjaluke i bolnici “Dr Mladen Stojanović” Prijedor da kao solidarni dužnici isplate pacijentkinji čiji su inicijali S.S. iz Prijedora 11.500 KM nematerijalne štete, navedeno je u presudi.

Pacijentkinji (39) je 26. jula 2014. godine u prijedorskoj bolnici, osim upaljenog slijepog crijeva, bez opravdanog medicinskog razloga odstranjen i desni jajnik.

Upravo se čita:  Na listama pijani vozači: Berberović koji je usmrtio mladu doktoricu bio je kandidat na izborima

Za krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći Lovre je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora i od marta ove godine služi kaznu na Tunjicama u Banjaluci.

Osim krivičnog, pacijentkinja je pokrenula i parnični postupak za naknadu nematerijalne štete vrijedan 45.000 KM, gdje je sud na ime duševnih bolova zbog umanjenja opšte životne aktivnosti dosudio 8.000 KM, a na ime pretrpljenog straha 3.500 KM.

Upravo se čita:  Epilog pojačanja mjera u KS: Isključeno 12 pijanih i osam vozača bez dozvole

“Sa preostalim dijelom tužbenog zahtjeva za naknadu nematerijalne štete na ime duševnih bolova zbog umanjenja opšte životne aktivnosti i na ime pretrpljenog straha, koji predstavlja reazliku između traženog i dosuđenog iznosa, kao i zakonske zatezne kamate, te zahtjevom za naknadu troškova postupka, tužiteljica se odbija kao neosnovanim”, navedeno je u presudi.

Protiv presude dozvoljena je žalba Okružnom sudu u Prijedoru.

Pročitajte još

Izdvajamo

Brojne višečlane porodice ostale bez 350 KM dječijih dodataka

Pronatalitetne mjere, da bi opravdale svoj naziv moraju biti biti dugoročne i ne isključivati jedna drugu, poručio je demograf...

Možda vas zanima i ovo