Subota, 15 svibnja, 2021

Zenica pokazala humanost: Neno Murić pjevao na donatorskoj večeri za oboljelu djecu

Nemojte propustiti

U Zenici je sinoć održana donatorska večera u okviru dobro poznatog humanitarnog projekta „Svi za život“ koji je nastao prije tri godine s ciljem pomoći bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci s područja Zenice i šire. Lijepu zabavu s humanitarnom svrhom organizirala je Merima Zilić.

U restoranu Trubadur muzički gost bio je odlični Neno Murić, koji je dao svoj doprinos održavanju ove jedinstvene večeri, koja je okupila brojne Zeničane, ali i goste iz drugih gradova, njih oko 250. Svi oni su darivali značajna sredstva, a sav prihod je namijenjen za kupovinu školske užine djeci, ali i za pomoć dvoje teško oboljele djece iz Zenice.

Murić se često odaziva i učestvuje u sličnim humanitarnim akcijama, a tako je bilo i ovog puta. Nakon emotivnog uvodnog govora Zilić, Neno je uzeo mikrofon i prisutnim se obratio riječima: „Nećemo biti tužni, želim da plešemo i pjevamo, jer večeras slavimo život“. Tako je i bilo, a gosti su zaplesali već s prvim taktovima.

Zenica je i ovog puta pokazala svoju humanu stranu i veliko srce kada je u pitanju pomoć zdravstveno i socijalno ugroženoj djeci, dajući pozitivan primjer i drugim bh. gradovima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u BiH: Danas dženaza 13-godišnjem dječaku Elvedinu

Dženaza namaz 13-godišnjem Elvedinu će se obaviti danas na groblju u Zastinju. Preminuo je trinaestogodišnji dječak Elvedin Omeragić iz Zastinja,...

Možda vas zanima i ovo