Srijeda, 23 lipnja, 2021

Zenica: Tokom kontrole saobraćaja pokušao podmititi policajca

Nemojte propustiti

Policijska uprava I Zenice podnijet će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona prijavu i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv H.V., rođenog 1989. godine, iz Žepča, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi i krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Policijski tim Uprave policije MUPZDK-a prilikom provođenja pojačanih aktivnosti na kontrolnim punktovima i kontrole putničkog vozila “VW passat”, kojim je upravljala Z.M. iz Zenice, pronašla je kod suvozača H.V., iz Žepča, dvije pvc vrećice s određenom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Tom prilikom osoba H.V. je pokušala policijskom službeniku staviti u ruku novčanicu u apoenu od 50 KM, kako ne bi poduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti, nakon čega je lišen slobode zbog posjedovanja opojne droge i pokušaja podmićivanja službene osobe.

O navedenom je odmah obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo