Četvrtak, 21 listopada, 2021

Zeničani upozorili na zakopane vreće sa eksplozivom i bombama

Nemojte propustiti

zenica-eksploziv11-682x445

Pripadnici federalnog tima civilne zaštite za deminiranje odmah su izašli na lokalitet Perinog Hana i izvršili pregled jednog od navedenih mjesta, a njihove aktivnosti nastavit će se i sutra

Policijskoj upravi Zenica i Kantonalnoj upravi civilne zaštite, radnici kompanije “Hering”, koji su izvođači istražnih radova na dionici autoputa A1, prijavili su da su od strane lokalnog stanovištva upozoreni da se na dva mjesta u naselju Perin Han nalaze zakopane vreće s bombama i drugim eksplozivnim sredstvima, javlja Anadolu Agency (AA).

Pripadnici federalnog tima civilne zaštite za deminiranje odmah su izašli na lokalitet Perinog Hana i izvršili pregled jednog od navedenih mjesta, a njihove aktivnosti nastavit će se i sutra.

“Još uvijek ne znamo da li na ovom lokalitetu postoje eksplozivne naprave, ali u svakom slučaju hvala građanima koju su nas upozorili”, kazali su iz civilne zaštite ZDK.
Radnici “Heringa” obustavili su radove na ovoj lokaciji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo