Subota, 1 travnja, 2023

Zeničanin doživio veliku neugodnost na granici sa Hrvatskom: Osjećao sam se kao najgori kriminalac

Autor:072info

Nemojte propustiti

Za zenički portal “072info” ovu priču ispričao je prijatelj ovog Zeničanina.

Zeničanin T.S. (identitet poznat redakciji, op.a.) protekle nedjelje doživio je veliku neugodnost dok je putovao iz Bugojna do Splita na jednodnevni izlet, piše “072info”.

Naime, kada je došao na hrvatsku granicu policajci su mu kazali da im je sumnjiv, a potom su tražili da im pokaže novac za boravak u Hrvatskoj.

Zeničanin je zbog činjenice da je imao oko 500 eura; koje su policajci procijenili nedovoljnim, vraćen sa granice.

Za portal “072info” ovu priču ispričao je prijatelj ovog Zeničanina.

-Jutros sam opet sreo svog poznanika T. S. iz Zenice. U nedjelju je doživio veliku neugodnost dok je putovao na jednodnevni šoping iz Bugojna do Splita.

Organiziran je prijevoz baš u tu svrhu. Na granici samo njemu kažu da je sumnjiv pa traže samo od njega da pokaže novac za boravak u Hrvatskoj. Imao je oko 500 eura sa sobom, a onda ga vraćaju sa granice sa službenim razlogom i obrazloženjem kako nije imao dogovoreni smještaj.

Vratio se taksijem do svog automobila. Što je još smiješnije, žalbu može uložiti na sudu u Splitu, a ne daju mu niti u Kamensko!

Autobus je bio pun, ali ni od jednog drugog putnika nisu tražili da pokaže novac ili garanciju da ima dogovoreni smještaj.

“Osjećao sam se kao da sam najgori kriminalac”, kazao je T.S. koji je žrtva etničke diskriminacije kao Rom – prenosi prijatelj Zeničanina, koji je inače iz Travnika.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo