Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Zeničanki ispunjena životna želja: Bivša manekenka u invalidskim kolicima postala majka

Nemojte propustiti

Bivšoj manekenki Vernesi Krišto iz Zenice, koja je od 2007. godine zbog oboljenja kičme bila podvrgnuta brojnim operacijama, zbog čega je i danas prikovana za invalidska kolica, ispunila se životna želja – postala je majka.

– Ovo je nešto najljepše na svijetu što sam vidjela i osjetila. Nemoguće je ovu sreću opisati riječima. Moja kćerkica je sav moj svijet – kazala je jučer za „Dnevni avaz“ ova hrabra Zeničanka.
Porođaj je uspješno obavljen na carski rez u Kantonalnoj bolnici Zenica, a Vernesa se ne odvaja od svoje kćerkice Ele. Radost nije krio ni ponosni otac Oliver. On nam je samo kratko uspio kazati da je još pod ogromnim dojmom i da je presretan.

Vernesa ne može samostalno hodati

Vernesa je prije devet godina, kao 19-godišnjakinja, umjesto da korača modnim pistama završila na operacionim stolovima u bolnicama u BiH i regiji. Uprkos nizu operacija koje su joj djelimično pomogle, ona ipak ne može samostalno hodati.

Troipogodišnju vezu s Oliverom Krištom iz Sarajeva, koji joj je sve vrijeme bio ogromna podrška, brakom je krunisala prošle godine. Sada su najsretniji roditelji na svijetu i još ne mogu shvatiti da su, nakon svih nedaća, njihova maštanja i snovi postali java.

– Iako je iza mene nesretan životni period, ipak Bog čovjeku zna i olakšati. Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore – poručila je Vernesa.

Autor: D. PAŠALIĆ – See more at: http://www.avaz.ba/clanak/236290/zenicanki-ispunjena-zivotna-zelja-bivsa-manekenka-u-invalidskim-kolicima-postala-majka#sthash.I9IhI4XJ.dpuf

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo