Četvrtak, 28 listopada, 2021

Zenički “kralj droge” uhapšen u Zagrebu

Nemojte propustiti

Suljo Škapur i Adis S., državljani Bosne i Hercegovine, uhapšeni su u stanu u Zagrebu nakon akcije specijalaca. Jutarni list piše da je hapšenjem Škapura (37), zeničkog kralja narkomafije, presječen lanac krijumčarenja velikih količina marihuane kroz Srbiju, BiH, Hrvatsku i Sloveniju prema zapadnoj Evropi.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Državljani BiH uhapšeni su nakon što su se zabarikadirali u stanu u naselju Vrbani. Policija ih je već dugo nadzirala prateći pošiljku 20 kilograma marihuane iz Makedonije.

Za Škapurom iz zeničkog naselja Lukovo Polje već dvije godine raspisana je potjernica Općinskog suda u Zenici zbog izbjegavanja trogodišnje zatvorske kazne.

U septembru 2010. specijalci MUP-a ZDK su u njegovoj vili u Zenici pronašli tri pištolja, 20 metaka, vojnički bajonet, heroin, pribor za intravenozno konzumiranje opojnih droga, vagu za precizno vaganje opojnih droga, telefonske kartice, veliku količinu novca u raznim valutama i više mobitela. On je više puta hapšen i kazneno prijavljen zbog trgovine narkoticima.

Jutarnji.hr piše da se nakon ovog hapšenja u Zagrebu akcija nastavlja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo