Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Zenički ribar ulovio soma od 27 kilograma

Nemojte propustiti

Zenički ribar Nermin Bašić (45), koji se dugo godina bavi ovim sportom, u utorak predvečer ulovio je 27 kilograma teškog i 160 centimetara dugog soma u rijeci Bosni, na dijelu toka od naselja Jelina prema Vranduku.

Som zenica 18– Sa mnom je ovog puta krenula i supruga Lejla, koja je željela samo da skrati vrijeme do iftara. Zabacio sam štap, s velikom kukom i silkom debljine 30 milimetara, kada sam primijetio nešto neobično u vodi. Otišao sam nekoliko metara dalje da vidim o čemu je riječ i ugledao soma kako se koprca. Supruga je u prvih mah uspjela pridržati štap i zajednički smo nastavili borbu da ga izvučemo – kaže Bašić, ističući da su mu priskočili u pomoć još i drugi ribari koji su se našli u blizini.

Lejla dodaje da je na samo nekoliko trenutaka ranije u sebi pomislila: “Dragi Bože, da mi je ribu za iftar i da mi je neko servira.”

– Eto, želja mi se i ispunila, mada nisam taj dan iftarila ribu – kaže Lejla, dodajući da su soma izvlačili iz vode više od 20 minuta.

Izor: Dnevni avaz

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo