Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Ženski nogomet u BiH polako oživljava: Odigrana utakmica između ŽNK Mladost Donji Svilaj i ŽNK Doboj Istok

Nemojte propustiti

U prijateljskom odmjeravanju snaga ženskih nogometnih ekipa Mladost Donji Svilaj i gostiju iz Doboj Istoka, domaćin je na svom terenu u trećem pokušaju uspio ostvariti prvu pobjedu od svog osnutka.

Foto: A. Šimić
Foto: A. Šimić

Treća, sreća. Mladost je mlada i neiskusna ekipa koja je još uvijek u fazi stvaranja, ali, puna samopouzdanja i vjerovanja u svoje mogućnosti, što je napokon i dokazala u ovom susretu. U fer i korektnoj igri domaćin je došao u vođstvo golom Emine Zolotić (10), da bi se još u listu strijelaca upisale: Ana-Ada (38), Emina Zolotić (45) i Emina Zolotić (55).

Svojim hat trikom Emina Zolotić je ponijela epitet igrača utakmice, koja s pravom ističe: „Naša kvaliteta je u usponu, što smo i dokazale u ovoj utakmici, mada naše vrijeme tek dolazi. Treba nam još vremena da uigramo neke linije u ekipi. Marljivo radimo pod dirigentskom palicom trenera Grgića i, evo, naš trud je počeo dolaziti do izražaja. Možemo mi daleko više“. Samouvjerena je Zolotić.

Za Mladost Donji Svilaj su u prvoj postavi zaigrale: Lucija Leovac, Katarina Ivanešić, Amina Šapčanin, Katica Šajić,Kristina Kožarević, Emina Zolotić, Valentina Kožarević, Lejla Kožarević, Ana Marija Stanić, Ana-Ada, Ilijana Matanović. Trener: Mario Grgić.

Djevojke ekipe Mladost Donji Svilaj su ovom pobjedom dokazale da nikada ne treba gubiti samopouzdanje, vjeru u svoje mogućnosti i kvalitetu, koja kad-tad mora doći do izražaja. Samo strpljivim i upornim radom se mogu ostvariti zacrtani ciljevi.

Autor: Anto Šimić

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo