Četvrtak, 6 svibnja, 2021

Žestoka rasprava Draška Stanivukovića i Dragana Banjca: Od ušteda na vjenčanjima do ‘smrdljivog plastelina u vrtićima’

Nemojte propustiti

– Na ovoj sjednici ću zamoliti svoje saradnike da donesu plastelin pa kada ga otvorim ima da cijela sala smrdi, a dat je djeci na korištenje – kazao je gradonačelnik Banjaluke.

Moguće uštede oko izdvajanja za vjenčanja u Galeriji Muzeja savremene umjetnosti RS posvađale su gradonačelnika Draška Stanivukovića i odbornika SP Dragana Banjca i na kraju završile sa optužbama oko navodnih zloupotreba oko javnih nabavki za gradske vrtiće.

Banjac je za vrijeme aktuelnog časa rekao da ako treba štediti, da to ne treba biti oko vjenčanja u Galeriji već da to treba biti na drugim stavkama, piše Srpskainfo.

Nakon te izjave prisutnima se obratio gradonačelnik Draško Stanivuković koji je kazao da Grad ne pomaže Muzej samo kroz iznamljivanje ovog prostora. Kazao je da to čine i na drugi način na samo za ovu ustanovu kulture već i druge.

– Mi ćemo nastaviti da unapređjujemo kulturu i ona će biti mnogo bolja nego ranije. Ono za sta se trebate pripaziti su vrtići da vidite kako se tamo kralo na ketrizima i plastelinu. To ste mogli da reagujete kroz odjeljenje koje ste u prethodnom mandatu vodili, ali niste. O uštedama nemojte da pričate, jer ste imali četiri godine da ih napravite a u Centru za predškolsko se puno toga moglo učiniti, a niste. Na ovoj sjednici ću zamoliti svoje saradnike da donesu plastelin pa kada ga otvorim ima da cijela sala smrdi, a dat je djeci na korištenje. O tome se kao čovijek koji je bio na čelu resornog odjeljenja za vrtiće dobro ćutalo, a mogli ste glasno da govorite – kazao je Stanivuković.

Odbornik Banjac je kazao da on nije prava adresa kada je u pitanju Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

– Odjeljenje za finansije je nadležno za budžet Centra, ja taj budžet nikada nisam vidio. Sve javne nabavke, ugovori i plaćanja idu preko odjeljenja za finansije i mislim da je kolegica koja je bila zasužena za naplatu i po tom rješenju je danas u ovoj sali. Ono čim vi mene vrijeđate je pitanjem da li mi znamo u kakvim uslovima borave naša djeca? Mojih troje djece ide u vrtic, ja ih podižem troje, a vi nijedno. Ja znam šta znači podizati djecu u ovom gradu i kakvi su uslovi u vrtićima i u školama. Četiri godine sam se borio da poboljsam situaciju u njima, ali o tome ćemo pričati na tački o budžetu – kazao je Banjac.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo