Petak, 26 veljače, 2021

Žestoka rasprava Draška Stanivukovića i Dragana Banjca: Od ušteda na vjenčanjima do ‘smrdljivog plastelina u vrtićima’

Nemojte propustiti

Dodik razgovorao sa Schmidtom, kandidatom Njemačke za visokog predstavnika u BiH

U telefonskom razgovoru sa Schmidtom, Dodik je podsjetio na stav iz entiteta Republika Srpska da je “potrebno zatvoriti Kancelariju...

Žustra rasprava u Parlamentu: Helez i Vulić o Miloradu Dodiku

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta vode žustru raspravu o inicijativi za smjenu ministra pravde BiH Josipa Grubeše, koju je podnijelo...

Dodik po kratkom postupku: “BiH će tužiti COVAX ako probiju rok za isporuku vakcina”

"Bosna i Hercegovina zahtijeva da COVAX počne isporučivati što je prije. Ako se probije rok, BiH će tužiti program",...

Ponedjeljak neradni dan u FBiH: Obilježava se 1. mart – Dan nezavisnosti BiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. marta Danom...

– Na ovoj sjednici ću zamoliti svoje saradnike da donesu plastelin pa kada ga otvorim ima da cijela sala smrdi, a dat je djeci na korištenje – kazao je gradonačelnik Banjaluke.

Moguće uštede oko izdvajanja za vjenčanja u Galeriji Muzeja savremene umjetnosti RS posvađale su gradonačelnika Draška Stanivukovića i odbornika SP Dragana Banjca i na kraju završile sa optužbama oko navodnih zloupotreba oko javnih nabavki za gradske vrtiće.

Banjac je za vrijeme aktuelnog časa rekao da ako treba štediti, da to ne treba biti oko vjenčanja u Galeriji već da to treba biti na drugim stavkama, piše Srpskainfo.

Nakon te izjave prisutnima se obratio gradonačelnik Draško Stanivuković koji je kazao da Grad ne pomaže Muzej samo kroz iznamljivanje ovog prostora. Kazao je da to čine i na drugi način na samo za ovu ustanovu kulture već i druge.

– Mi ćemo nastaviti da unapređjujemo kulturu i ona će biti mnogo bolja nego ranije. Ono za sta se trebate pripaziti su vrtići da vidite kako se tamo kralo na ketrizima i plastelinu. To ste mogli da reagujete kroz odjeljenje koje ste u prethodnom mandatu vodili, ali niste. O uštedama nemojte da pričate, jer ste imali četiri godine da ih napravite a u Centru za predškolsko se puno toga moglo učiniti, a niste. Na ovoj sjednici ću zamoliti svoje saradnike da donesu plastelin pa kada ga otvorim ima da cijela sala smrdi, a dat je djeci na korištenje. O tome se kao čovijek koji je bio na čelu resornog odjeljenja za vrtiće dobro ćutalo, a mogli ste glasno da govorite – kazao je Stanivuković.

Odbornik Banjac je kazao da on nije prava adresa kada je u pitanju Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

– Odjeljenje za finansije je nadležno za budžet Centra, ja taj budžet nikada nisam vidio. Sve javne nabavke, ugovori i plaćanja idu preko odjeljenja za finansije i mislim da je kolegica koja je bila zasužena za naplatu i po tom rješenju je danas u ovoj sali. Ono čim vi mene vrijeđate je pitanjem da li mi znamo u kakvim uslovima borave naša djeca? Mojih troje djece ide u vrtic, ja ih podižem troje, a vi nijedno. Ja znam šta znači podizati djecu u ovom gradu i kakvi su uslovi u vrtićima i u školama. Četiri godine sam se borio da poboljsam situaciju u njima, ali o tome ćemo pričati na tački o budžetu – kazao je Banjac.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Branislav Borenović nije štedio lidera SNSD-a: Bosna i Hercegovina nastavlja put prema NATO-u, Dodik je to prihvatio i neka prestane pričati gluposti

- Odavno nisam čuo veću glupost. Pa je li stvarno neko misli da Putin šalje godišnji plan u NATO...

Možda vas zanima i ovo