Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Žestoka reakcija Kijeva: Ukrajina odbacila “lažne optužbe Aleksandra Vučića”

Autor:FoNet

Nemojte propustiti

Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine kategorično odbacuje neosnovane optužbe predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o učešću Ukrajine oko lažnih dojava o bombama na civilnim letovima za Rusiju, koje je obavljala srbijanska aviokompanija, rekao je portparol Ministarstva Oleg Nikolenko.

Nikolenko je za agenciju Ukrinform istakao da su lažne Vučićeve izjave o navodnom učešću Ukrajine u lažnim prijetnjama na avionima za Rusiju.

On je izrazio nezadovoljstvo što se Srbija još nije pridružila sankcijama Evropskoj uniji prema Rusiji zbog ničim izazvane agresije na Ukrajinu.

“Snažne sankcije i jedinstvo demokratskog svijeta može da zaustavi ovaj rat. Pozivamo Beograd da ustane za istinu i pridruži se u podršci Ukrajini i vrednostima na kojoj je osnovana ujedinjenja, demokratska Evropa”, rekao je Nikolenko.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju uveče za TV Pink da će Air Srbija nastaviti da obavlja letove ka Rusiji, uprkos prijetnjama.

Prema njegovoj izjavi, dvije zemlje su iza lažnih prijetnji bombama – jedna članica Evropske unije, a druga je Ukrajina.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Oglasio se Institut: Konačan broj ubijene djece Sarajeva…

Iz Instituta navode da su se bavili se i zločinima nad djecom Sarajeva u periodu 1992-1995. uz korištenje naučne...

Možda vas zanima i ovo