Subota, 22 siječnja, 2022

Žestoka reakcija Šemudina Mehmedovića: Ovo nije igra ni Dragana ni Milorada već Evropske Unije

Nemojte propustiti

– Sada su pale sve maske i poptuno je jasno odakle Dodik i Čović, Zagreb i Beograd crpe svu političku snagu. Ovo nije igra ni Dragana ni Milorada, već EU –  napisao je Mehmedović.

Poslanik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović komentarisao je dokumente koji potvrđuju da je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi krajem novembra ove godine dogovorio sa Miloradom Dodikom održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je razmatrano pitanje prenosa nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta. Te navode potvrđuje izvještaj šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera koji je 25. novembra dostavljen u u Brisel, a koji je objavljen u medijima.

Mehmedović je upozorio da se BiH sprema kiparski model i da Tužilaštvo BiH treba pokrenuti istragu protiv EU zvaničnika.

“Samo sa USA i UK voditi pregovore. Ne pregovarati sa EU. EU nas je na isti nacin prodala 1992. i isporučila genocidašima i UZP-u. Milanović je očito trbuhozborac EU koja je sa ovim samu sebe izbacila iz pregovora. Briselski državni udar u BiH.” napisao je Mehmedović.

“Nakon ovog ništa više neće biti isto: EU je preko svog komesara za proširenje, dogovarala državni udar u BiH. Tužilaštvo BiH vodi istragu oko rušenja ustavno-pravnog poretka kroz Zaključke NSRS. To nije dovoljno!

Javnost treba prisliti Tužilaštvo BiH da pokrenu istragu protiv dužnosnika Brisela i EU, Oliver Varheleya, Jonatana Sattlera i ostalih uključenih u ovoaj sraman čin protiv Bosne i Hercegovine. Ništa manje nisu odgovorni za državni udar od Dodika.

Pozivam političke stranke u BiH da prekinu sve kontakte sa EU dok EC i Vijeće Evrope ne daju svoj stav o ovome. Pozivam političke stranke da Varheleya i Sattlera proglase nepoželjnim osobama i zatraže zatvaranje Kancelarije EU u BiH do okončanja istrage u Briselu ili smjene briselskih dipolomata upetljanih u rušenje ustavno-pravnog poretka u BiH. Pozivam prijatelje BiH u EU Parlamentu da pokrenu opoziv onih koji su učestvovali u ovom nečasnom činu. Pozivam sve političke stranke da prekinu sve kontakte sa dužnosnicima EU do konačnog izjašnjavanja Brisela. Pozivam Evropski parlament na posebno zasjedanje u vezi državnog udara kojeg je EU sprovodila sa Dodikom u BiH. Nakon osporavanja NATO puta Bosne, sada je upitan i EU put naše zemlje, ako su spremni da nas dovedu u model Kipra, i eventualno prihvate u članstvo EU jedan dio BiH. Sada su pale sve maske i poptuno je jasno odakle Dodik i Čović, Zagreb i Beograd crpe svu političku snagu. Ovo nije igra ni Dragana ni Milorada, već EU.” napisao je Mehmedović.

Više s weba

Izdvajamo

Zahiragić najavljuje: Predložit ću izgradnju džamije na Trebeviću

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika...

Možda vas zanima i ovo