Četvrtak, 19 svibnja, 2022

Žestoki sukobi u Siriji: Jučer poginulo najmanje 90 osoba

Nemojte propustiti

Organizacija za nadgledanje ljudskih prava u Siriji je saopćila da je u jučerašnjim operacijama sirijskih snaga sigurnosti ubijeno najmanje 90 osoba.

Foto: AnadolijaU saopćenju se navodi da je sirijska vojska od ranih jutarnjih sati izvodila oružane napade na naselja oko glavnog grada Damaska i da je u tim napadima ubijeno najmanje 37 osoba i povrijeđeno nekoliko desetina civila.

S druge strane, Sirija Network News (SNN) javlja da je u nekoliko prigradskih naselja Damaska došlo do žestokih obračuna između režimske vojske predsjednika Bashara al-Assada i Nezavisne vojske Sirije i da je u tim sukobima režimska vojska pretrpjela velike gubitke. Nezavisna vojska Sirije je zarobila veliki broj tenkova i punktova sa teškim naoružanjem, a u sukobima je stradao veliki broj pripadnika sirijskih snaga sigurnosti.

SNN javlja da je sirijska vojska u strahu da ne izgubi kontrolu nad Međunarodnim aerodromom u Damasku pojačala vojnu prisutnost u glavnom gradu zemlje, a stanovništvo je masovno izbjeglo iz naselja gdje su vođene žestoke borbe sirijake vojske i pobunjeničkih snaga Nezavisne vojske Sirije.


(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Novi pravilnik: Kraj radnicima koji zloupotrebljavaju bolovanje?

Novi način suzbijanja zloupotrebe bolovanja samo je jedan korak u rješavanju problema u ovoj oblasti, kažu u Uniji udruženja...

Možda vas zanima i ovo