Subota, 27 studenoga, 2021

‘Zezanje’ telefonom nije dobro završilo: Svekar svojoj snahi skoro iskopao oči!

Nemojte propustiti

zezanje_s_mon

Jeste li nekada nazvali nepoznatu ili čak poznatu osobu telefon da biste se našalili? Može li iko zamisliti da šala, pa čak i neslana, može završiti ovakvom tragedijom u kojoj je žena izgubila vid?

Ova fotografija pokazuje strašne ozljede koje je pretpjela žena, pripadnica Sikha, nakon što ju je napao njen svekar koji je mislio da njegova snaha ima aferu s drugim muškarcom.

Jageer Mirgind je oslijepila i ostat će joj trajni ožiljci nakon što ju je 51-godišnji Manjit Mirgind napao, a sve vrijeme je vrištao ‘Ubit ću te’.

Jageerina djeca, tri i šest godina, gledali su stravični napad na majku u njihovom domu u istočnom Londonu i molili su djeda da prestane.

Majka je sada skoro slijepa, a djeca više ne smiju spavatai i imaju noćne more.

Na sudu je rečeno da je svekar pogrešno vjerovao da je njegova snaha spavala s Pakistancem i da je uništila porodicu.
Zapravo, svekar je pogrešno shvatio telefonske pozive koji su bili obična podvala.

Nakon što je snahu udario u lice, odvukao ju je u kuhinju, udario je nogom i zgrabio nož.

Otišao je kući kad je njegova supruga pozvala hitnu pomoć, a on se sam predao policiji i ispričao im što se dogodilo.
-Priznali ste da ste svojoj snahi nanijeli straše ozljede. Mislili ste da ima aferu, ali se ustanovilo da je nju neko ‘zezao’ telefonom. Udarili ste je, oborili na pod, udarali, a onda uzeli nož da joj iskopate oči – rekao je sudac Nigel Peters.

-Ona je izgubila vid i ostao joj je veliki ožiljak na licu. Ona sada muca, što je najvjerovatnije uzrokovano gubitkom samopouzdanja i nedostatkom sna. Veoma je uznemirujuće da su njena djeca, Vaši unuci, bili svjedoci tog događaja. Molili su Vas da prestanete što niste učinili.

Svekar je zurio u pod kad je osuđen na zatvorsku kaznu od 10 godina i osam mjeseci.

Djeca su preživjela veliku traumu nakon što su vidjeli napad i krv posvuda. Njihov život se promijenio, ne mogu spavati, a roditelji su se rastali.

Nesretna snaha je s djecom preselila u Nottingham.

-Ja sam vrijedan porodični čovjek koji je napustio da posao da bi se brinuo za majku. Bio sam pod stresom u to vrijeme, ali ništa ne može opravdati ono što sam učinio. Pokušavao sam je zaštiti, ja sam miran i pošten čovjek i znam da neću imati priliku da se ispričam, ali reći ći sada koliko mi je žao – izjavio je svekar.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo