Subota, 23 listopada, 2021

Živko Budimir se izjasnio da nije kriv

Nemojte propustiti

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir danas je na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred sutkinjom za prethodno saslušanje Općinskog suda Sarajevo (OSS) negirao krivnju za nedozvoljeno držanje oružja, za što se tereti optužnicom Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, potvrđeno je Feni u Općinskom sudu Sarajevo.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Prema tužbenim navodima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su 26. aprila tokom pretresa Budimirovog ureda u zgradi Predsjedništva BiH, pronašli pištolj “češka zbrojovka” sa sedam metaka.

Optužnica ga tereti za krivično djelo kažnjivo po članu 52., stav 1., tačka a) Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja Kantona Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, Budimir je onda, navodno, rekao da je pištolj dobio na poklon 1996. godine, te da ga nije prijavio zbog nemara. Inače, Budimir ima još dva pištolja, registrirana 1998. godine za koje ima oružne listove.

S obzirom na to da se izjasnio da nije kriv, suđenje u ovom predmetu bit će zakazano u zakonskom roku.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo