Subota, 1 listopada, 2022

Živko Budimir se izjasnio da nije kriv

Nemojte propustiti

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir danas je na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred sutkinjom za prethodno saslušanje Općinskog suda Sarajevo (OSS) negirao krivnju za nedozvoljeno držanje oružja, za što se tereti optužnicom Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, potvrđeno je Feni u Općinskom sudu Sarajevo.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Prema tužbenim navodima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su 26. aprila tokom pretresa Budimirovog ureda u zgradi Predsjedništva BiH, pronašli pištolj “češka zbrojovka” sa sedam metaka.

Optužnica ga tereti za krivično djelo kažnjivo po članu 52., stav 1., tačka a) Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja Kantona Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, Budimir je onda, navodno, rekao da je pištolj dobio na poklon 1996. godine, te da ga nije prijavio zbog nemara. Inače, Budimir ima još dva pištolja, registrirana 1998. godine za koje ima oružne listove.

S obzirom na to da se izjasnio da nije kriv, suđenje u ovom predmetu bit će zakazano u zakonskom roku.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Erdoganov šamar Putinu: Oglasila se Turska nakon što je Rusija pripojila okupirane ukrajinske regije

Sjedinjene Države, Britanija i Kanada najavile su nove sankcije kao odgovor na potez ruskog predsjednika Tursko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo...

Možda vas zanima i ovo