Srijeda, 6 prosinca, 2023

Životna bitka Nervese Ejupović

Preporučeno

Koliko samo hrabrosti, snage i životne želje treba čovjeku da nakon skoro godinu dana teške borbe opet prihvati činjenicu da ga čeka ista bitka u narednih 6 mjeseci

nervesa

Nervesa Ejupović je ime koje ste često imali priliku čuti u proteklih godinu dana, koliko traje njena borba sa Hočkinovom bolesti, rakom limfnih čvorova. Nažalost, najviše smo je spominjali zbog humanitarnih akcija i partija prikupljanja novca za liječenje, a samo jednom zbog njenog prvog uspjeha: da izdrži liječenje i magistrira na Ekonomskom fakultetu.

Koliko toga je prošla u protekloj godini, pokazuje činjenica da je stoički pretrpjela osmomjesečni ciklus hemoterapija i radioterapija u Zagrebu, relaps bolesti nakon samo 2 mjeseca, dvije intenzivne hemoterapije nakon toga, da bi se ustanovilo da se bolest ne povlači. Zatim joj govore da joj može pomoći lijek kojeg ima samo u Evropskoj uniji.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio prognozu za naredne dane: Evo gdje će i kada biti najgore

Koliko samo hrabrosti, snage i životne želje treba čovjeku da nakon skoro godinu dana teške borbe opet prihvati činjenicu da ga čeka ista bitka u narednih 6 mjeseci. Nervesa se trenutno nalazi u Modeni, a doktori su joj rekli da lijek za njen oblik bolesti košta 75.000 eura, bez ostalih troškova liječenja. Tu će ostati narednih 3,5 mjeseca.

Upravo se čita:  EUFOR: Nemamo dokaze ni informacije o bilo kakvim paravojnim kampovima u BiH

Nakon toga je čeka autotransplantacija krvi.”Simbol hrabrosti i ustrajanosti”, kako su je nedavno nazvali, je tako blizu svom oporavku. Želja za životom Nervesi ne nedostaje. Hrabro je uzviknula: “Idemo dalje”. Potrudimo se još ovaj put, jer je Nervesa tako blizu svom cilju, da ozdravi, nakon skoro godinu dana.

Odnedavno je aktivan i humanitarni broj za Nervesu 090 291 082, te pozivom na isti donirate 2,00 KM. Prilog možete ostaviti i u kutiju na Ekonomskom fakultetu, ili u kutije u većim poslovnicama UniCredit banke u Sarajevu. Svakako uplate možete izvršiti i na ispod navedene račune. Ono što mi možemo uraditi da pomognemo Nervesi je dati svoj novčani ili drugačiji doprinos. Teži dio, da preživi, je svakako na njoj.

Upravo se čita:  Muž joj na postelji: Esada noseći drva na leđima izdržava svoju porodicu

Zapamtite, na ovaj način ne dajete samo novac, nego Nervesi dajete njen lijek.

Uputstvo za uplate iz BiH:

UniCredit Bank dd Mostar
Kardinala Stepinca bb
Nervesa Ejupović
Broj računa KM: 3386902595215327

Uputstvo za uplate iz inostranstva:

UniCredit bank dd Mostar
Kardinala Stepinca bb
NERVESA EJUPOVIĆ
SWIFT CODE: UNCRBA22
IBAN CODE: BA39 3389 1040 2574 8519
BROJ RAČUNA EUR: 40219080001

 

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo