Subota, 1 listopada, 2022

Životna bitka Nervese Ejupović

Nemojte propustiti

Koliko samo hrabrosti, snage i životne želje treba čovjeku da nakon skoro godinu dana teške borbe opet prihvati činjenicu da ga čeka ista bitka u narednih 6 mjeseci

nervesa

Nervesa Ejupović je ime koje ste često imali priliku čuti u proteklih godinu dana, koliko traje njena borba sa Hočkinovom bolesti, rakom limfnih čvorova. Nažalost, najviše smo je spominjali zbog humanitarnih akcija i partija prikupljanja novca za liječenje, a samo jednom zbog njenog prvog uspjeha: da izdrži liječenje i magistrira na Ekonomskom fakultetu.

Koliko toga je prošla u protekloj godini, pokazuje činjenica da je stoički pretrpjela osmomjesečni ciklus hemoterapija i radioterapija u Zagrebu, relaps bolesti nakon samo 2 mjeseca, dvije intenzivne hemoterapije nakon toga, da bi se ustanovilo da se bolest ne povlači. Zatim joj govore da joj može pomoći lijek kojeg ima samo u Evropskoj uniji.

Koliko samo hrabrosti, snage i životne želje treba čovjeku da nakon skoro godinu dana teške borbe opet prihvati činjenicu da ga čeka ista bitka u narednih 6 mjeseci. Nervesa se trenutno nalazi u Modeni, a doktori su joj rekli da lijek za njen oblik bolesti košta 75.000 eura, bez ostalih troškova liječenja. Tu će ostati narednih 3,5 mjeseca.

Nakon toga je čeka autotransplantacija krvi.”Simbol hrabrosti i ustrajanosti”, kako su je nedavno nazvali, je tako blizu svom oporavku. Želja za životom Nervesi ne nedostaje. Hrabro je uzviknula: “Idemo dalje”. Potrudimo se još ovaj put, jer je Nervesa tako blizu svom cilju, da ozdravi, nakon skoro godinu dana.

Odnedavno je aktivan i humanitarni broj za Nervesu 090 291 082, te pozivom na isti donirate 2,00 KM. Prilog možete ostaviti i u kutiju na Ekonomskom fakultetu, ili u kutije u većim poslovnicama UniCredit banke u Sarajevu. Svakako uplate možete izvršiti i na ispod navedene račune. Ono što mi možemo uraditi da pomognemo Nervesi je dati svoj novčani ili drugačiji doprinos. Teži dio, da preživi, je svakako na njoj.

Zapamtite, na ovaj način ne dajete samo novac, nego Nervesi dajete njen lijek.

Uputstvo za uplate iz BiH:

UniCredit Bank dd Mostar
Kardinala Stepinca bb
Nervesa Ejupović
Broj računa KM: 3386902595215327

Uputstvo za uplate iz inostranstva:

UniCredit bank dd Mostar
Kardinala Stepinca bb
NERVESA EJUPOVIĆ
SWIFT CODE: UNCRBA22
IBAN CODE: BA39 3389 1040 2574 8519
BROJ RAČUNA EUR: 40219080001

 

Interesantno za vas

Izdvajamo

Doputovao iz Rumunije: Sting stigao u Sarajevo

Sting je danas sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Svjetska pop zvijezda je doputovala iz Rumunije privatnim avionom sa svojim bendom,...

Možda vas zanima i ovo