Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Životna priča: Ovo je Bosanac koji je učio Stevena Seagala da svira gitaru

Nemojte propustiti

O životnoj priči Mirsada Fikića Mickya mogao bi se snimiti film. Ovaj harizmatični i vrijedni Bosanac iza sebe ima uspjehe kao muzičar, televizijski voditelj, estradni menadžer, a poljednjih godina i kao veoma priznat biznismen zahvaljući kojem brojni investitori iz Njemačke ulažu u Bosnu i Hercegovinu, javlja novinska agencija Patria.

U žižu bh. javnosti posljednjih mjeseci dospio je zahvaljujući projektu u kojem planira na području sarajevske Općine Centar graditi etno-selo pod nazivom „Grunewald Inn Sarajevo“.

– Kockice se polako slažu. Riječ je o velikom projektu, ali vjerujem u brzo sklapanje ugovora i pokretanje gradnje. Izgradnja etno-sela pod nazivom „Grunewald Inn Sarajevo“ je sve bliže realizaciji – zaključio je Fikić.

Njegov bosanski restoran “Sarajevo Inn Grunewald” u Berlinu istinska je atrakcija za Nijemce, a česti gosti i bh. pjevači, muzičari, glumci, sportisti, biznismeni…

Imao je priliku da upozna brojne svjetske muzičke i filmske zvijezde, među kojima i slavog Stevena Seagala, koji mu je omiljeni glumac.

– To je prije više od deset godina, ali još uvijek pamtim svaku sekundu. Upoznavanje sa Seagalom bio je rođendanski poklon mojih prijatelja iz Crne Gore. Znali su da sam dugo želio upoznati ovog velikog glumca i noge su mi se bile odsjekle kada sam vidio da on prilazi mom stolu u jednom od restorana u Berlinu.

Družili smo se nekoliko sati, dobio sam autogram od njega i slikao se nekoliko puta za uspomenu. Također, učio sam ga da svira gitaru. Čini mi se da mu je to koristilo dosta, jer je u posljednje vrijeme pokazao na koncertima da je vrhunski muzičar. U to su se mogli i uvjeriti Beograđani za Novu godinu, a velika želja mi je da ga preko prijatelja iz Crne Gore dovedem u Sarajevo – kaže Fikić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo