Subota, 16 listopada, 2021

Zlatna džezva na Zeničkoj čimburijadi

Nemojte propustiti

Džinovska-džezva-na-Čimburijadi1Tradicionalna Zenička čimburijada održava se danas u organizaciji Foruma građana Zenica, a Vispak je za posjetioce pripremio kafu Zlatna žezva kako bi uživali u prvom danu proljeća.

Na Zeničkoj čimburijadi posjetioci će i ove godine imati priliku degustirati i palačinke iz Gastro provincije u pozadini.

Mljekara Zott Gradačac, Nezić mlin, IndoMie, Unionfoods Vispak, Delimano i drugi proizvođači danas zajednički nastupaju s Udruženjem kuhara BiH.

Zeničani su na Međunarodnom danu palačinaka u Gradačcu pravili čimbur za posjetioce pa je danas prilika da se palačinkama uzvrati.

Nastup Gastro provincije u pozadini, proizvođača hrane i pića na Zeničkoj čimburijadi podržava Općina Gradačac.

Frorum građana Zenice danas organizira i takmičenje u pripremi najboljeg Zeničkog čimbura. Kuhari iz Udruženja kuhara će zajedno s ostalim članovima žirija ocijenjivati čimbur i proglasiti najbolje.

Ovogodišnja Zenička čimburijada popraćena je nizom kulturnih, sportskih i društveno odgovornih aktivnosti, saopćili su organizatori.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo