Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Zločin u Sapni: Trojica muškaraca silovala maloljetnicu

Nemojte propustiti

Inspektori Policijske uprave Kalesija jučer poslije podne uhapsili su tri osobe s područja Sapne pod sumnjom da su u noći s petka na subotu silovale 16-godišnjakinju iz sela Goduš kod Sapne.

Foto: IlustracijaIz izvora bliskih MUP-u TK saznajemo da su S. B. (1994.) iz Vitinice, I. K. (1991.) iz Kovačevića i H. N. (1986.) iz Selimovića kod Sapne u petak kasno uvečer došli u selo Goduš te pozvali 16-godišnju N. O. da izađe u dvorište kako bi je, navodno nešto pitali.

Nakon što se N. O. odazvala njihovom pozivu, oni su je ugurali u vozilo i odmah se udaljili iz sela prema nepristupačnom terenu. Vidjevši šta se događa, otac i brat maloljetnice krenuli su za njima te nakon izvjesnog vremena uspjeli pronaći vozilo kojim su se ovi odvezli.

Napadači na djevojčicu, vidjevši da su otkriveni, uspjeli su pobjeći, ali je slučaj odmah prijavljen policiji, koja se dala u potragu za njima. Tokom poslijepodneva sva trojica napadača su pronađena i privedena u Policijsku stanicu Kalesija, odakle su predati u nadležnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva TK.

Djevojčica je prevezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je podvrgnuta detaljnim pregledima. 

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo