Srijeda, 22 ožujka, 2023

Zlokobna Putinova najava sledila je lice Sergeja Lavrova

Nemojte propustiti

Kamere su slučajno uhvatile šefa ruske diplomacije Sergeja Lavova

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je jučer u svom obraćanju parlamentu da će nastaviti rat u Ukrajini i optužio je NATO savez na čelu sa SAD-om da raspiruje sukob u pogrešnom uvjerenju da može poraziti Moskvu u globalnom ratu, a također je objavio i da obustavlja sudjelovanje u Novom START-u.

Također je objavio da Rusija obustavlja svoje sudjelovanje u sporazumu sa Sjedinjenim Državama koji ograničava strateške nuklearne arsenale dviju strana.

– U tom smislu, prisiljen sam danas objaviti da Rusija obustavlja svoje sudjelovanje u sporazumu o strateškom ofenzivnom naoružanju – rekao je Putin zastupnicima.

U tim trenucima u velikoj dvorani prolomio se veliki pljesak, neki su se i ustali, a kamere su slučajno uhvatile šefa ruske diplomacije Sergeja Lavova. Za razliku od ostalih ‘jastrebova‘, njegovo lice nije otkrivalo preveliko oduševljenje. Dapače, izgledao je kao da mu je poprilično neugodno.

Međutim, nešto kasnije je objavljeno da će Rusija i ubuduće poštovati obvezu smanjenja svog nuklearnog arsenala u skladu s ugovorom Novim START-om, unatoč odluci da obustavi sudjelovanje u tom važnom rusko-američkom ugovoru o razoružanju.

– Rusija želi zadržati odgovoran pristup i nadalje će, do isteka ugovora, strogo poštovati količinske granice za ofenzivno strateško oružje – navodi se u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo