Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Znakovi koji ukazuju da je vrijeme za odmor

Nemojte propustiti

Imate li osjećaj da u posljednje vrijeme poslove obavljate sporije nego inače? Umor vas osvaja? Okolina vas iritira – vrijeme je za odmor!

Ovi znakovi stresa mogu značiti da ste na putu do “spaljivanja”, što može da dovede do depresije, tjeskobe i debljanja. Oni, takođe, mogu da znače da vam je ozbiljno potreban odmor, piše Businessinsider.

Stručnjaci kažu da je važno da se pobrinete za sebe već na prvom nagovještaju “sagorijevanja” kako biste se na vrijeme osigurali. Dakle, ako ste se suočili s jednim ili više od navedenih znakova, razmotrite mogućnost za odmor.

Uvijek ste umorni
Ako se osjećate umorno više nego inače, zapitajte se – možda je to veći problem. Hronični umor, zbog kojeg se krećete usporeno, iscrpljeno, znak je da je vrijeme za pauzu. Ova vrsta fizičke iscrpljenosti može dovesti do psihološkog poremećanja, čak i stvaranja osjećaja straha zbog odlaska na posao u jutarnjim satima.

Ne brinete o sebi
Kada ste pod stresom počinjete da uvodite nezdrave navike. Pijete više nego inače, hranite se u fast foodovima i samo se oslanjate na kafu – opet je vrijeme za odmor.

Vaš telefon je izvor stresa
Telefoni mogu biti korisni, ali ako vam zvuk zvona daje tjeskobu ili čini da se osjećate umorno, još jedan znak da je vrijeme da se odmorite od posla i obaveza

Imate negativan stav
Ukoliko ste inače optimistični, uvijek spremni za zabavu i vedrog duha, a posljednjih dana sve vas iritira i negativno je, prestanite s poslom. Nisu vaši dani i definitivno zaslužujete pauzu od svega.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo