Utorak, 18 svibnja, 2021

ZOI’84: Prvo čišćenje Akumulacije I na Bjelašnici od 2008. godine

Nemojte propustiti

Vrijedni radnici Kantonalnog Javnog Preduzeća ”ZOI’84” OCS Sarajevo danas su na Bjelašnici uradili lavovski posao čišćenja Akumulacije I. Ove sedmice su završili čišćenje i Akumulacije I i Akumulacije II.

Činjenica je da je od 2008. godine ovo prvo čišćenje Akumulacije I.

Pronađena su tri metra mulja, i raznog smeća. S novim menadžmentom ovaj nevjerovatni posao nije zanemaren, kao što je bio zanemarivan od 2008. godine. Uz podršku Opštine Trnovo, od ponedjeljka kreće punjenje vodom Akumulacije I i Akumulacija II.

Sanacija postojećih i izgradnja novih snjegobrana kojim će se zaštiti Ski staze, od vjetrom uzrokovanih nanosa snijega, koji kvare uređenje staza je završena uz pomoć Inicijative za Bjelašnicu i Igman.

Instalirana verzija četverosjeda nije adekvatna uslovima eksplatacije na vrhu Bjelašnice, te zbog sigurnosti naših sugrađana (skijaša) neće biti u funkciji ove sezone. Sljedeće godine se palnira izmještanje na jednu od lokacija skijališta, i to Y, BX ili na mejsto dvosjeda, saopšteno je iz Kantonalnog Javnog Preduzeća ”ZOI’84” .

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo