Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Zoran Milanović nas ponovo vrijeđa: BiH u NATO-u? Pa kako? Ta država je nefunkcionalna

Preporučeno

Danas je Milanović uspio nas ‘ugurati’ u svoje nebulozne izjave o NATO-u, kada je odgovarao na pitanja novinara.

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, koristi svaku priliku da vrijeđa Bosnu i Hercegovinu i njene narode.

Proteklih mjeseci našao se u žiži ovdašnje javnosti, nakon što je osporavao genocid u Hrvatskoj, podržavao secesionističke ideje i poteze Milorada Dodika…

“Dakle, još jednom govorim – građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem”, još je jedna od njegovih izjava koja je privukla pažnje, a podsjetimo i kako je prokomentirao mogućnost izbijanja novih sukoba u BiH:

“Oni nemaju ‘leba da jedu, mogu se samo kestenima gađati.”

Danas, pak, uspio nas je ‘ugurati’ u svoje nebulozne izjave o NATO-u, kada je odgovarao na pitanja novinara u Požegi.

Upravo se čita:  Ubijeni Mustafa na internetu navodno objavio detalje o ubistvima i ko su pripadnici škaljarskog klana: Sumnja se da je ovo motiv ubistva

“Gledamo kako se jedna siromašna država uništava podgrijavanjem panike. Pa Ukrajina poziva da se smire tenzije”, rekao je, pa nastavio:

“Nakon ovoga će se nekim stvarima teško vjerovati. Naprosto, na ovakvim stvarima se gubi kredibilitet ako se pokaže da nije bilo sve tačno. Mi mislimo svojom glavom, tako će i biti. Nitko nam nije ništa dao, ali nećemo se svetiti. Nama je bilo teže nego Ukrajini sada, a dobili smo embargo. Ukrajini se stvara iluzija da se mogu obraniti od Rusije, potiče ih se na sukob, a istovremeno se govori kako naši vojnici tamo neće biti.

Upravo se čita:  Vučić: Zapad od Srbije traži da prizna Kosovo i da se odrekne RS

Širenje NATO-a je figurativni napad. Dok sam predsjednik, bit ću protiv toga da se NATO širi igdje”, rekao je Milanović.

Novinar je konstatirao da opravdava Putina, a Milanović je rekao:

“Ja mislim da onaj tko zagovara da se NATO širi na Ukrajinu ugrožava i hrvatski interes. Jer mi smo u NATO-u, netko sutra može naše ljude netko tamo poslati. Putin je stari čovjek, on će otići. Rusija neće otići. U jednom trenutku treba kazati dosta, gdje je kraj NATO-a. I vi preuzimate odgovornost, hoćete li vi svoje dijete poslati tamo? Kad jednom preuzmete obavezu, nema natrag. NATO je došao dovoljno na istok, dosta je.

Upravo se čita:  Vozača Volva carinici pitali ima li šta prijaviti, on rekao da 'nema ništa': Nakon što su otvorili gepek imali su šta vidjeti!

Ono što govorim, govorim zdravorazumski, iz iskustva, kao hrvatski predsjednik.”

Dodao je da se u NATO ulazi politički, a onda je ničim izazvan počeo vrijeđati nas:

“Ovo su delikatne stvari, nemojte se zezati s ovim. Ja kad nekoga primam u obitelj, želite znati tko je to. BiH u NATO-u? Pa kako? Ta država je nefunkcionalna. Njima se podgrijava iluzija da će ući u NATO ovakvi”, rekao je, ša zaključio:

“Rusiju to strahovito smeta i to je opasna država. Ne ulazimo u opravdanost, mi imamo problem. A ne ljude naoružavati praćkama i podgrijavati da se bore protiv termonuklearne sile.”

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas