Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Zoran Milanović: Republika Srpska je trebalo da bude vojno uništena… Nastala je u Dejtonu

Nemojte propustiti

– RS je nastala u Dejtonu, to je potpisao i Tuđman, i ja to akceptiram, i to je sve”, rekao je Milanović novinarima

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je Republika Srpska “trebalo da bude vojno uništena”, a da Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, širi etničku mržnju, ali i da od njega “ima puno gorih”.

“Proslava dana RS je najgore mogući izabrani datum, nakon njega su uslijedili grozni zločini i to slaviti kao sveto začeće jedne paradržave je politički nemoralno. RS je trebalo da bude vojno uništena. RS je nastala u Dejtonu, to je potpisao i Tuđman, i ja to akceptiram, i to je sve”, rekao je Milanović novinarima, kako prenosi Jutarnji list.

“Nije ni Dodik, kao ni Putin, etnonacionalista, to su ljudi koji šire etničku mržnju…Pupovac je nebitan u cijeloj priči. A od Dodika ima puno gorih. Jedan od mogućih sagovornika je Bakir Izetbegović”, rekao je Milanović govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zahiragić nakon neugodnog gostovanja kod Hadžifejzovića: ‘Emisija je potpuno propala, trebao sam ustati i napustiti je…’

U toku gostovanja, Mašić i Zahiragić su urlali jedan na drugog, te je sve zamalo završilo fizičkim obračunom. U Centralnom...

Možda vas zanima i ovo