Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Zoran Tegeltija: Inzko je bio faktor podjela a ne saradnje u BiH, OHR je trebalo odavno zatvoriti

Nemojte propustiti

Tegeltija je ukazao da neki u BiH očekuju da dogovor postiže neko drugi, a ne da sami narodi dogovaraju kako i kuda zemlja treba da ide dalje.

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara, rekao je da je njegovo stanovište da je Ured visokog predstavnika (OHR) trebalo odavno zatvoriti i da BiH nikada neće ostvariti sve svoje ciljeve i razvoj dok o njenoj sudbini odlučuje neko drugi.

Upitan da prokomentariše to što je Christian Schmidt rekao da dolazi 1. augusta i najavio izvršna ovlaštenja, Tegeltija odgovara:

– Ne znam da li Schmidt dolazi, kada dođe i počne – tada ću komentarisati. Ja imam svoj stav prema instituciji OHR-a, a nemam prema pojedincu – rekao je Tegeltija odgovarajući na pitanje novinara u Doboju.

On je ukazao da neki u BiH očekuju da dogovor postiže neko drugi, a ne da sami narodi dogovaraju kako i kuda zemlja treba da ide dalje.

– Ko god da dođe za visokog predstavnika, ako dođe, nadam se da će biti bolje od onoga što je radio Valentin Inzko – naglasio je Tegeltija.

Tegeltija je podsjetio da je Inzko na kraju svog mandata davao neizbalansirane izjave, te se svrstavao na jednu stranu.

– Bio je faktor podjela, a nikako saradnje u BiH – ocijenio je Tegeltija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo