Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Zornić upozorila Schmidta: Izazvat ćete novi rat u BiH!

Nemojte propustiti

“Gospodine Schmidt, ako to učinite, izazvat ćete novi rat u BiH, a onda ostaje bez posla i vi i svi zaposleni u OHR…”

Azra Zornić, apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu u čiju je korist je presuđeno jer je diskriminisana u Izbornom zakonu, oglasila se putem društvenih mreža komentarišući sadržaj mjera koje u Federaciji BiH namjerava nametnuti visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt.

“Gospodine Schmidt, ako to učinite, izazvat ćete novi rat u BiH, a onda ostaje bez posla i vi i svi zaposleni u OHR, a nije vas malo moram priznati.

Sve ste do jednoga predobro plaćeni, ali ne da uništavate i razjedinjujete BiH, nego da djelujete u skladu sa Aneksom 10. End of story (kraj priče)”, napisala je Zornić na svom Facebook profilu.

Zbog namjera visokog predstavnika reagovali su brojni politički predstavnici u Bih. Zastupnik DF-a u Parlamentu BiH Zlatan Begić je poručio Nećemo mirno gledati dok nas pretvarate u roblje nasljednika politika UZP-a i genocida – Ne potcjenjujete gnjev poniženih!, šef kluba poslanika SDP u Parlamentu BiH Saša Magazinović je upitao Je li OHR svjestan posljedica odluka koje donosi, te zaključio da Tvrdnja da će svi dobiti nešto liči na pijacu, dok je predsjednik NIP-a Elmedin Konaković Schmidtu poručio: Nemojte to raditi.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo