Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Zubari kažu da je ovo najgore što su vidjeli: Žena se toliko bojala zubara, da je zube lijepila super lijepkom!

Nemojte propustiti

Majka, kojoj su ispadali zubi, toliko se bojala zubara, da je zube lijepila super ljepilom.

Situacija je postala tako losša da Angie Barlow izgubila 90 posto kosti koja podupire zube u gornjoj vilici, a ljepilo koje je koristila se taložilo i kreiralo ekvivalent zubnoj protezi, piše Doznajemo.

Na kraju su stomatolozi morali ukloniti većinu zuba i umetnuti titanijumske umetke kako bi dodali zube i vratili joj osmijeh.

-Uvijek sam se bojala zubara jer je moja majka u 34. godini umrla od raka grla. Izvadila je zub i tad su otkrili da ima rak. Taj je strah uvijek bio u mojoj podsvijesti. Stalno sam razmišljala o zubaru, ali se nisam usuđivala otići.

Zubari koji su pregledali Angie, misle da je pušenje dovelo do ispadanja zuba.

-To je jedan od najgorih slučajeva koje sam vidio, a sigurno i najjočajniji pokušaj vraćanja zuba u vilicu pomoću ljepila – kaže dr Serpil Djemal.

angie2-Kada bi zub ispao, stavila bih malo ljepila kako bi ga zdržala na mjestu, tako da nemam prazninu između zuba – iskrena je Angie.

Zbog svega, postala je povučena, bilo joj je neugodno otići i do prodavnice jer je mislila kako svi gledaju u nju.

-Bilo mi je neugodno i sjesti i razgovarati sa sinom. Okrenula bih glavu od njega ili stavila ruku preko usta. Znam da nisam trebala, jer tako samo još više privlačila pažnju.

Međutim, u novom BBC-jevom dokumentarcu gledatelji mogu vidjeti kako Angie troši svoju ušteđevinu kako bi vratila osmijeh.

Na zaprepaštenje zubara, osim zuba su joj izvadili i ‘protezu’ koja se formirala od kamenca i ljepila. Tokom operacije, izvadili su joj 11 gornjih zuba, postavili 6 titanijum vijaka i dobila je 12 novih zuba.

-Osjećam se nevjerovatno, više ne pokrivam rukom usta, ne osjećam nelagodu, a svi moji prijatelji primijetili su razliku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dragan Čović: Zalagaću se da RTV Herceg Bosne dobije pomoć iz budžeta

- Ja osobno ću se zalagati u mjeri u kojoj je to pristojno i moguće da RTV Herceg Bosne...

Možda vas zanima i ovo