Petak, 25 lipnja, 2021

Zukorlić: Mač sam izvukao, ali Vučić neće biti “meta mog mača”

Nemojte propustiti

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za prosvjetu Muamer Zukorlić poručio je danas na tribini u Novom Pazaru da Vlada Srbije i nadležna ministarstva treba da se distanciraju od pokušaja udara na Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru.

“Kako mogu tijela duplo mlađa od ovog Univerziteta donositi odluku o ovom univerzitetu. I sami priznaju, ne može ga niko zatvoriti, ali hajde da smetamo”, rekao je on.

Zukorlić je istakao da će i Vladi i premijeru pomoći da se obračunaju s oligarhijama”. U temelju nastanka ovog Univerziteta je slobodna misao, rekao je Zukorlić, kao i da je nedavni atak na Initernacionalni univerzitet bio “zamka” i da su pojedinci računali na “tačku kavge između Zukorlića i Vučića”.

“Preračunali su se. Mač sam izvukao, zadnji ga izvlačim, zadnji vraćam. Premijer Vučić neće biti meta mog mača, već mafijaške strukture u obrazovanju. Mač ne vraćam dok ovo ne namirim”, poručio je Zukorlić.

On je najavio da će uskoro doktorat braniti na Internacionalnom univerzitetu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Ne treba stranci da nas spajaju”: Draško Stanivuković se u Tuzli sastao s gradonačelnikom Jasmoinom Imamovićem

Jasmin Imamović je pozvao građane Banjaluke da ljetuju u Tuzli. Draško Stanivuković je istakao da je sretan zbog današnje...

Možda vas zanima i ovo