Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Žuljević – Konaković: Trenutna uprava Elektroprivrede BiH mora podhitno dati ostavku ili biti smijenjena

Nemojte propustiti

Demagogija nesposobnog menadžmenta Elektroprivrede BiH koja kaže kako je amandman delegata Anera Žuljevića i Dine Konakovića usvojen na Domu naroda Parlamenta FBiH neprovodiv, a onda u istom saopštenju kako isti pravi gubitak od 85 miliona KM, je u stvari kapitalni dokaz da postojeća uprava mora pod hitno dati ostavku ili biti smijenjena.

Za razliku od menadžmenta EP BiH, mi smo kao predlagači izračunali koliko će koštati ovaj amandman i znali smo da isti ne predstavlja dramatičnu stavku koju rekordni poreski prihodi budžeta FBiH (potvrdila UIO BiH) kao rezultat silnih poskupljenja ne može pokriti kroz odgovarajuće programe subvencija.

Prošle godine su se iz Budžeta FBiH potrošile stotine miliona KM kroz Uredbu za čuvanje radnih mjesta firmama koje su radnike otpuštale, pa taj novac ove godine može biti pošteno iskorišten u zajedničkom interesu da spriječi bespotrebni strujni udar u FBiH.

Zahvaljujemo EP BiH što je u svom saopštenju potvrdila da se pored kompletne Vlade i menadžmenta EP BiH odlično rješenje pronašlo medđu 35 odgovornih delegata iz svih političkih (jedino SDA nije podržala) stranaka u Domu naroda.

Predloženi amandman će, ukoliko bude usvojen, spriječiti privredni kolaps, sačuvati radna mjesta, te zaustaviti režiranu pljačku i privrede i građana bez bilo kakvih finansijskih potresa.

Nebulozna obrazloženja Vlade FBiH da se drakonskim povećanjem struje privredi štiti cijena struje građana je podcjenjivanje inteligencije svih nas zajedno, jer je jasno da će poskupljenjem privredi doći do lančanog poskupljenja svega u FBiH, tako da će se građanima novac umjesto iz jednog, uzeti iz drugog džepa.

Potpuno smo uvjereni da bi novi stručniji menadžment prodajom viškova struje za realne cijene i većim količinama uglja ovaj minus sam sanirao u jednoj poslovnog godini.

Pozivamo zastupnike svih stranaka u Predstavničkom domu da podrže Zakon i na taj način omoguće kraj ove ekonomske i socijalne neizvjesnosti koja je mjesecima vještački kreirana zbog strujnih mešetara.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo