Subota, 25 rujna, 2021

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika u BiH

Autor:AA

Nemojte propustiti

Jutros u Bosni ima dosta magle i niske oblačnosti. Sunčanije je na sjeveru i sjeveroistoku. U Hercegovini je sunčano.

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika izdato je za područje Sarajeva i Mostara.

Žuto upozorenje zbog magle koje je na snazi do 11 sati izdato je za područje Sarajeva, dok je za područje Mostara izdato upozorenje zbog visokih temperatura zraka koje bi mjestimično mogle iznositi oko 34 stepena.

Jutros u Bosni ima dosta magle i niske oblačnosti. Sunčanije je na sjeveru i sjeveroistoku. U Hercegovini je sunčano.

U četvrtak u Bosni će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle ili niske naoblake. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 22 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 34 stepena, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U petak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje od 16 do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 34 stepena.

U subotu, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje od 17 do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena Celzijusa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo