Srijeda, 22 ožujka, 2023

Zvanično: Bakir Izetbegović predao zahtjev za penziju

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Iako je prije nepunih mjesec kazao da je penzioner, da on nije ni podnio zahtjev za ostvarivanje prava na penziju, jer njegovog imena nema u bazi predmeta PIO/MIO FBiH, danas je predsjednik SDA Bakir Izetbegović putem pošte predao zahtjev za penziju, saznaje portal “Avaza”.

Podsjećamo, gostujući u emisiji Pressing N1 televizije 22. februara on je izjavio da živi vrlo skromno kao penzioner.

– Ja sam penzioner od prije dva dana. Vrlo skromno živim. Nisam već tri godine zaredom išao na godišnji odmor, nemam automobil, ja sam jedan skroman čovjek. Imam nešto ušteđevine – kazao je Izetbegović tada.

Bakir Izetbegović predao zahtjev za penziju, Foto: Avaz

Kasnije je to izazvalo ogroman gnjev kod građana, koji teško spajaju kraj s krajem u periodu velike inflacije.

Inače, Bakir Izetbegović je ispunio uslove za penziju još prije dvije godine, kao i njegove kolege Dragan Čović, Nikola Špirić i Mirko Šarović. On je tada dobio otpremninu od 30.000 KM za koju je poslije govorio da je proslijedio u humanitarne svrhe.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo