Srijeda, 6 srpnja, 2022

Zvanično nakon 27 godina; Benjamina Karić: Draško Stanivuković je pružio ruku Sarajevu, a ovo ja poklanjam vama

Nemojte propustiti

Karić je uputila poziv Stanivukoviću i naglasila da očekuje skoru posjetu u Sarajevu, te još jednom izrazila zahvalnost jer je kako kaže “pružio ruku Sarajevu”.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić stigla je u zvaničnu posjetu Banjaluci gdje je dočekao gradonačelnik Draško Stanivuković. Na početku susreta Stanivuković je poželio dobrodošlicu Karić, nakon čega su razmijenili poklone i fotografisali se.

Potom je ogranizovana zajednička konferencija za medije na kojoj se gradonačelnica Sarajeva zahvalila gradonačelniku Banjaluke.

-27 godina je previše bez zvaničnog susreta dva bh. grada. Ispisujemo stranice historije i budućnosti. Tražit ćemo ono što spaja građane i što će nas predstavljati u budućnosti, te slati sliku kao dijela Evrope. Sarajevo je grad sporta, kulture, prirodnih bogatstava. Sve to je i Banjaluka. Zašto onda tražiti različitosti. Mi smo mladi političari i nema ništa ljepše od saradnje. Sastanak gradonačelnika treba postati praksa. Želimo dati priliku mladosti. Razvijati pozitivne emocije. Pokazati i predstaviti ono što nas spaja, kazala je tokom obraćanja.

Potom je uputila poziv Stanivukoviću i naglasila da očekuje skoru posjetu u Sarajevu, te još jednom izrazila zahvalnost jer je kako kaže “pružio ruku Sarajevu”.

-Idemo graditi mostove i mogu reći da ću uraditi sve da ti mostovi budu usmjereni na najljepše projekte. Tako gradimo budućnost i podržavamo mladost, a stavljamo iza sebe sve što je kamen spoticanja. Građani zaslužuju pametne i progresivne projekte, ulagati u mlade i pokazati da možemo bolje nego politike u zadnjih 30 godina. Želim gradu Banjaluci dati simboličan poklon. Poklanjam dječiji park sa dječijim igralištem. Neka naša djeca budu sretnija i perspektivnija od svih nas, poručila je gradonačelnica Sarajeva.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nema dogovora o Trgovskoj gori, a BiH mora tražiti lokaciju za svoj radioaktivni otpad

Prema podacima iz 2021. godine o lokalitetima koji sadrže radioaktivne izvore koji se više ne koriste, u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo