Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Zvanično potvrđen dolazak: Vakcine iz COVAX mehanizma sutra stižu u Sarajevo

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Cijela “trakavica” u vezi sa nabavkom vakcina putem COVAX mehanizma je trajala dugo vremena i bila je tema mnogih rasprava; od toga da je COVAX mehanizam “mrtvo slovo na papiru”, do izjava koje su opravdavale ovaj potez.

Ministarstvo civilnih poslova sutra preuzima prvu količinu cjepiva iz COVAX mehanizma sutra u Sarajevu, saopćeno je danas.

Kako su naveli, na Aerodrom Sarajevo, u četvrtak, 25.03.2021.godine bit će dopremljeno 23 400 doza cjepiva BioNTech/Pfizer, koje je Bosna i Hercegovina kupila u okviru mehanizma COVAX.

– Zvanično je potvrđen dolazak 24.000 doza razređivača (diluenta), dolazi 23.marta, dok 23.400 doza BioNTech/Pfizer cjepiva”, saopćeno je prije nekoliko dana iz ove institucije.

Inače, cijela “trakavica” u vezi sa nabavkom vakcina putem COVAX mehanizma je trajala dugo vremena i bila je tema mnogih rasprava; od toga da je COVAX mehanizam “mrtvo slovo na papiru”, do izjava koje su opravdavale ovaj potez.

Slijetanje aviona predviđeno je za 9.50 sati.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo