Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Zvezda Granda na minut od smrti: Dramatična ispovjest mladog pjevača

Nemojte propustiti

Popularno regionalno muzičko takmičenje “Zvezde Granda” ove sezone broji fantastične pjevače iz cijelog regiona, a i sam Saša Popović rekao je da je ovo jedna od najboljih sezona.

Među najboljim, svakako je pjevač Milan Rakić koji je ove godine u više navrata oduševio žiri, kao i publiku koja mu daje veliku podršku, a on je otkrio neke nevjerovatne stvari.

65213_image-01032125ch171_af

Pjavač koji svaku pjesmu posveti nesretno nastradalom dedi koji je preminuo prije 17 godina rekao je:

Kao i mnoga djeca, djetinjstvo sam provodio na selu. Sjećam se te kobne 1998. godine kada je deda krenuo traktorom u obilazak svojih ravnica jer se bavio poljoprivredom. Iako sam često išao s njim da gledam kako radi na polju, tog dana je deda insistirao da ostanem kod kuće. Nije vrijedelo što sam ga ja molio da i ja krenem. Očigledno je imao jaku intuiciju. Samo je rekao: “Milanče, ti ostaješ, ja idem”. Tako je i bilo. Poslije samo nekoliko minuta dobili smo poziv da je dedu udario voz – prića Rakić i dodaje da se, iako je bio dijete, sjeća svake slike tog dana.

“Sve riječi, svaki trenutak mi je urezan u sjećanje i za cijeli život. Od tada me anđeo čuvar prati i ovo takmičenje posvećujem svom dedi – zaključio je Milan Rakić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Dodikove komisije o Srebrenici: “Ovo je sramotno”

On je nazvao izvještaj “sramotnim” za akademsku zajednicu i rekao da se njegov sadržaj kosi se s utvrđenim cinjenicama...

Možda vas zanima i ovo