Četvrtak, 19 svibnja, 2022

“Zvijezda” ukida firmu u Laktašima i seli je u Sarajevo

Nemojte propustiti

“Pripajanje društva provesti će se prema Planu reorganizacije”, zaključeno je u odluci.

Društvo za trgovinu i proizvodnju “Zvijezda” d.o.o. Sarajevo sa sjedištem u Sarajevu izvršilo je reorganizaciju društva. Ovom odlukom je društvo za trgovinu i proizvodnju “Zvijezda RS” d.o.o. Laktaši pripojeno “Zvijezdi” Sarajevo.

“Društvo za trgovinu i proizvodnju “Zvijezda RS” d.o.o. Laktaši pripaja se Društvu za trgovinu i proizvodnju “Zvijezda” d.o.o. Sarajevo danom upisa pripajanja u registar društava”, navedeno je u odluci i dodano da su bilans stanja i bilans uspjeha sa stanjem na dan 31.12.2021. godine temelj za prenos imovine i obaveza na društvo kojem se pripaja, prenosi Akta.ba.

Naglašeno je da su društva učesnici postupka pripajanja izradili planove reorganizacije, koji stoje članovima društva i povjeriocima društava na raspolaganju za uvid u sjedištu svakog od društava učesnika.

“Pripajanje društva provesti će se prema Planu reorganizacije”, zaključeno je u odluci.

Preduzeće u Laktašima, koje je osnovano 2008. godine, tako će prestati postojati, navodi portal indikator.ba.

Preduzeća Zvijezda u BiH, u vlasništvu Fortenova grupe, podružnice su firme Zvijezda plus d.o.o. Zagreb iza kojih stoje tvornica jestivih ulja Zvijezda i brendovi ulja, margarina i majoneza dobro poznati širom regiona.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Željko Komšić na HRT-u: Stalno preko naše tarabe virite, nepristojno je…

“Mi nikad nismo bili jarani, ne znam šta on misli pod tim. Neću više govoriti o njemu, bilo bi...

Možda vas zanima i ovo